Adventben meg kell állnunk elgondolkodni életünkről, feladatainkról, a saját életünk hogyan befolyásolja mások életét. Ebben segít a film igaz történet alapján.

„Jelenlét nélkül nincs szeretet. Ha nem vagyok jelen, akkor az nem valódi szeretet.
A személyes figyelem adja meg azt a személyességet, melyet az ember igazán az Istennel való közösségből tud megtanulni.”- mondja Sajgó Szabolcs jezsuita atya

Mi a hasonlóság a házasság és a zarándoklat között? Milyen titkokat rejt a szerzetesség? Kik a Szentjánosbogarak?

Nézd meg a videót és ismerd meg Sajgó Szabolcs jezsuita atya válaszait!

  mapa online

Szereti az életet, szeret jót enni,szereti a jó társaságot, jó beszélgetéseket, kirándulásokat, mert ezek mind a jó Istenről mondanak valamit. Jól érzi magát, mert Isten mindent megad ehhez! Hobbija a fotózás.

Hogyan vált szabaddá??

forrás

Botond testvér: Rendben vagyok

„Meg vagyok róla különben győződve, hogy az apostolok azért tudták hirdetni az evangéliumot, mert őket megismerték, megszerették és rajtuk keresztül megszerették az Úr Jézust.”   Botond testvér

 

forrás

„Mindenkinél nagyon tudok örülni, amikor rácsodálkozik, hogy van Isten, hogy van örök élet. Hogy ez az élet értelmes dolog. Hogy a Jóisten az embert nem selejtnek teremtette, hanem örök boldogságra.” – mondja Majoros Ármella nővér, domonkos szerzetes.

forrás

Mi is a zene tulajdonképpen? Miért énekelnek a keresztények állandóan, és mikor kezdődött ez? Minden Izrael egyik királyának forradalmian új látásából eredt: Isten szereti a zenét! A zene arról szól, ami minket legmélyebben megmozgat.  Johannes Hartl, az augsburgi Imádság Háza vezetőjének tanítása a dicsőítésről, keresztény istendicséret lelkiségéről, teológiájáról. Minderről mély bibliai alapokon, az egész üdvösségtörténetet átfogva beszél.