Rákoscsabai Élő Kövek Alapítvány története

2012 év végén Galambossy Endre plébános a magas működési költségek és veszteségek miatt a Szent Filoména Katolikus Kör bezárását és értékesítését vetette fel.

A hírre egy emberként mozdult meg a plébánia hívő közössége. Legelső és legfontosabb lépésként az imaháttér indult el: kilenced Szent Filoménához, a Katkör névadójához. Ezt követte sok-sok ötletelés, mely végén az a döntés született az egyházközségi képviselő-testület részéről, hogy létesüljön  egy alapítvány, mely pályázatok és adományok révén megpróbálja megteremteni a közösségi ház működéséhez szükséges anyagi hátteret.

Az alapítvány pénzügyi alapját egy névtelenséget kérő kedves testvérünk alapozta meg. Isten áldja meg nagylelkűségét!

Az alapítvány jogi hátterét dr. Lenkei Mirtill és dr. Kikindai Zoltán Iván segítségével sikerült biztosítani. Az ő fáradhatatlan munkájuk nélkül nem sikerült volna a jog útvesztőjéből való “kitalálás”. Isten áldja meg a munkájukat!

Rákoscsabai Katolikus Közösségekért Alapítvány bírósági bejegyzésének kérelmét 2013. április 12-én nyújtottuk be.

A jogerős nyilvántartásba vételre 2013. szeptember 15-én került sor.

Az Alapítvány első évei és buktatói után több változtatást is eszközöltünk az Alapítvány életében. A változtatások mind személyi, mind célkitűzések változások voltak illetve az Alapítvány elnevezése is megváltozott. A változtatásról 2015 folyamán döntöttünk, majd 2016. október 5-én jogerőre emelkedett az Alapítvány új okirata. Innentől kezdve Rákoscsabai Élő Kövek Alapítvány néven működünk tovább.

Szólj hozzá