Aktuális események

Gyereknap 2023.05.06.

Zsiga Péter plébános atya és Agárdiné Kálnási Éva hitoktató, valamint az elképesztően ügyes fiataljaik gyermeknapot szerveztek a rákoscsabai, rákoskerti és rákosligeti gyermekek számára a rákoscsabai Nepomuki Szent János Plébánián. Gyerekeket és szüleiket sok izgalmas és érdekes program várta. A nagyon bátrak, vakmerő gyerkőcök felmászhattak a templomtoronyba, vagy a pókhálóval teli padlásra.

Az ügyeségüket megmutatni akarók nehéz golyókkal dönthettek el fabábukat, de icike-picike házakba könnyű piros labdát is guríthattak.

De célzó képességüket úgy is kipróbálhatták a legmerészebbek, hogy a sárkány nyitott szájába dobáltak.

Voltak, akik a kezük ügyességét akarták fejleszteni. Ehhez a színezés, puzzle kirakás, festés, gyöngyfűzés segített.

Ha ez sem volt elég, akkor ide-odaguruló pinpong labdával küzdhettek meg. De a lábmunka sem maradhatott le. Ugrálhattak kijelölt pályán, de speciális gólyalábakon is haladhattak a füves pályán.

De a nap fénypontja a Salamon Töténelmi Klub bemutatója volt, akiknek tagjai félelmet nem ismerve küzdöttek egymás ellen. Nem csupán harci tudásukat mutatták meg, hanem hatalmas tudásukkal elmagyarázták egy-egy harci eszköz kialakítását, használatát.De a kalandvágyó gyermekek is kipróbálhatták a kardforgatás mesterségét. A lányok inkább az agyag megmunkálásán fáradoztak.

A jól elvégzett munka jutalma mindig egy-egy fabatka volt, melyen a végén a vásárban vásárolni lehetett. Ha nem volt elég fabatka, akkor gyors visszafutás – újrateljesítés, és már a kiválasztott játék boldog tulajdonosa lehetett a hős gyermek:)

Az elmaradhatatlan zsíros kenyerek és finomabbnál finomabb sütik segítettek ifjú hőseinknek az erőre kapáshoz. Tea, üdítő, friss víz hűsítette őket a tavaszi nagy napsütésben a harci feladatokat végző ifjúkat.

Természetesen a szülők se maradhattak le. Egyik szemük gyermekük legapróbb mozdulatán volt, de közben megbeszélhették a szülőtárssal az aktuális nevelési problémákat, a legújabb süti receptet, és a legjobban sikerült étel főzési technikáját is.

Az izgalmas napot hatalmas pénz eső zárta. (mindenki meggazdagodott)

Köszönet Péter atyának és Éva néninek, valamint köszönet a fiataloknak és mindenkinek, aki bármiben segített hogy szép legyen a gyereknap.

Gyereknap 2023.05.06. bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva