Egyéb

Győzelem a ministráns focibajnokságon – 2015. június 6

Egyházmegyei Szent Tarzíciusz Ministráns Focibajnokság

 

2008-ban rendezték meg először a ministráns focibajnokságot. A helyszín akkor és azóta is a havannatelepi Szent László Plébánia, a házigazda pedig Simongáti György a plébánia hittanára és a templom sekrestyére.

 Idén első ízben plébániánk ministránsai is összeállítottak egy focicsapatot az egyetemista korosztályban, és beneveztek a focibajnokságra.

 Az ötfordulós bajnokságot, egyetemista kategóriában plébániánk csapata nyerte meg – veretlenül! A fiúk hazahozták a vándorkupát (még két győzelem és náluk maradhat a kupa) és egy kisebb kupát. Mindkettő megtekinthető a sekrestyében!

 A bajnokság közös imádsággal és énekléssel kezdődött és zárult, Antal Kálmán atya áldotta meg a csapatokat. A meccsek sportszerű légkörben, baráti hangulatban zajlottak. A bajnokságot követően a küzdelemben és a rekkenő nyári hőségben megfáradt focistákat a plébánia hívei agapéval várták, ahol ismerkedéssel, baráti beszélgetésekkel zárult ez az izgalmas nap.

Győztes csapatunk összeállítása:

Benke Balázs

Benke Róbert

Dudás János

Dudás Péter

Tüzes Marcell Sámuel

Valló Máté

11418233_1047921705238437_1594789766_n

 

Bízunk benne, hogy a „sikersorozat” folytatódik, s talán más korcsoportok is kedvet kapnak a focibajnokságon való részvételre, jövőre.

Bosco Szent János szellemében állíthatjuk, hogy a sport, a mozgás, az egészség megóvása és megőrzése kedves a jó Isten szemében, az Ő áldása van rajta. S tegyük még hozzá: templomunk jubileumi évét is beragyogja ministránsaink sporteredménye.

Hajnal Piroska

Győzelem a ministráns focibajnokságon – 2015. június 6 bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva