Aktuális események,  Érdekes cikkek

Két új katolikus honlap indul Valentin napján

Az idei Valentin-nap alkalmából, 2013. február 14-én két új katolikus honlap kezdte meg működését, melyek a keresztény párkapcsolat mai lehetőségeivel foglalkoznak.
Testteo.huA www.testteo.hu címen indult weboldal a keresztény szexuáletika kérdéseibe vezet be bennünket, elsősorban II. János Pál e témába tartozó írásaira támaszkodva. “II. János Pál pápa szerető módon elmélkedik Isten Igéjéről és az ember tapasztalatáról, bemutatva a köztük lévő összhangot. Szabadságunkat tiszteletben tartva, saját kincseink felfedezésére hív. Megközelítésében felüdülésre találhatnak azok is, akiket elkedvetlenítettek a moralizáló ítélkezések. Nem számít, milyen gyakran értük be sokkal kevesebbel. Ez az üzenet nem erőltet semmit, hanem szexualitásunk gyógyulásának és helyreállításának lehetőségét kínálja fel.” – írja Christopher West II. János Pálról, kinek újszerű gondolatait egyenesen “szexuális forradalomnak” nevezi. A honlapon a Szentatya írásain kívül könyvajánlókat, videókat, hanganyagokat és imádságokat is találunk.

Parkatt.huA www.parkatt.hu szintén ma induló honlapja pedig tulajdonképpen egy társkereső oldal magányos katolikusok számára. A parKatt.hu az osztrák kathTreff.org mintájára jött létre Magyarországon. A honlapok között nagyon szoros a kapcsolat, ezért lehetőség van arra, hogy a két adatbázis összekapcsolódjon. Ez azt jelenti, hogy a párKatt.hu-ra belépők ugyanúgy megnézhetik az ausztriai vagy németországi adatlapokat, mint ahogy az övéket is látják a kathTreff.org oldalon regisztrálók. Az első 300 regisztráló számára ingyenes a szolgáltatás, emellett Bíró László üzenetét és további elmélkedéseket is olvashatunk az oldalon.

Jó böngészést!

www.testteo.hu

www.parkatt.hu

forrás: Győri-egyházmegye honlapja

 

Két új katolikus honlap indul Valentin napján bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva