Érdekes cikkek,  Pápai Gondolatok

Különleges „szívgyógyszert” mutatott be Ferenc pápa

Kis dobozt mutatott fel a pápa a vasárnapi Úrangyala imádsága végén, miután emlékeztetett rá, hogy ez a vasárnap a közlekedési balesetben elhunytak világnapja, és arra kért mindenkit, hogy a szabályokat betartva vezessen.

Kis dobozkát mutatott fel Ferenc pápa a vasárnapi Úrangyala imádság végén. Mint mondta, ez a Misericordina nevű új szívgyógyszer, amit a Szent Péter téren állók az önkéntesektől vehetnek át.

„Most szeretnék nektek egy gyógyszert ajánlani. Talán néhányan azt gondoljátok: a pápa beállt gyógyszerésznek? Ez egy olyan speciális orvosság, mely a lassan befejeződő hit éve gyümölcseit teremheti meg. Egy szívre való, 59 szemből álló gyógyszer. Lelki gyógyszerről van szó, melyet Misericordinának hívnak. Egy dobozka 59, szívre való szemmel – fejtette ki a pápa. – Ebben a dobozban található az orvosság, és – miközben elhagyjátok a teret – néhány önkéntes szétosztja.  Vegyétek el! Egy rózsafüzér, amellyel az isteni irgalmasság rózsafüzére is elimádkozható, amely lelki segítséget nyújt a szívünknek, és amely mindenütt segíthet szeretet, a megbocsátás és a testvériség terjesztésében. Ne felejtsétek el magatokhoz venni, mert jót tesz. Jót tesz a szívnek, a léleknek és az egész életnek! Szívből jövő szép vasárnapot kívánok!”

A Lengyelországból indult kezdeményezést Konrad Krajewski atya indította el. Az eseményen sok önkéntes dolgozott, akik részben a Vatikán alkalmazottai, részben azok családtagjai.

Magyar Kurír

 

Különleges „szívgyógyszert” mutatott be Ferenc pápa bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva