Egyéb

Plébániai alapítvány bemutatkozása

logoA Rákoscsabai Katolikus Közösségekért Alapítvány megalakulása 2013. szeptemberére datálható, melynek alapvető célja a Rákoscsabai Nepomuki Szent János Katolikus Főplébánia Templom közössége tagjainak lelki, szellemi gazdagítása, anyagi támogatása. Elsődleges cél, hogy létrejöjjön gyermekeink, valamint a további, felnövekvő generációk számára egy fizikailag is elérhető hely, ahol és amelyben a keresztény értékrendet közösségi szinten tanulni, gyakorolni tudják az abban résztvevők.

Kell egy hely, ahol a Szülők biztonságban tudják gyerekeiket, hiszen olyan programokon és környezetben vannak, melyek egyfelől a katolikus értékrend alapjaira épülnek, másfelől olyan stabil, megtartó, befogadó közösséget alkotnak, melyben az otthonról hozott értékek megmutatkozhatnak, s mind az egyén, mind a közösség javát szolgálva tovább fejlődhetnek.

Ahhoz, hogy e munka elindulhasson, az Alapítvány Kuratóriuma bemutatkozott a híveknek 2014. október 5.-én, a Nepomuki Szent János Főplébánia Templomban. A Kuratórium elnöke, Dudásné Fekete Imelda röviden ismertette az Alapítvány létrejöttének előzményeit, körülményeit, szükségességét.

Alapvető célkitűzésként az Elnök Asszony a következőket mondta:

„Alapítványunk a közösségi ház gondjának megoldásából született, de céljai sokkal szélesebb körűek ennél: támogatja a hitoktatás, a karitász tevékenységét, s a továbbiakban szeretnénk még koncertek, előadások, templombúcsú, táborok szervezésével segíteni az egyházközség életét. Fontos számunkra, hogy támogassuk plébániánk ingatlanvagyonának állagmegóvását, és fejlesztését, illetve szükség esetén hozzájáruljunk a templom fenntartási költségeihez.”

Hosszú távú célként továbbá az Alapítvány Kuratóriuma a közösség, s annak fiataljai számára egy olyan bázis létrehozását tűzte ki, amely nemcsak mindenki számára elérhető, hanem kiegészítve, tovább fejlesztve az otthonról hozott családi értékeket, a fiatalokat hatékonyan támogatja a felelős felnőtté válás akadályainak leküzdésében. Kiemelt figyelmet kap a Szervezet munkájában a felelősséget vállalni képes, és érett fiatalok támogatása, és felismert kompetenciáik továbbfejlesztése érdekében az Alapítvány munkájába történő bevonásuk.

A közösség, a felnövekvő generációk, azaz a mindannyiunk javát szolgáló tervek megvalósításához az Elnök Asszony a hívek imáját és támogatását kérte.

Dudásné Fekete Imelda beszédében kiemelte, hogy a Rákoscsabai Katolikus Közösségekért Alapítvány a közösség kisebb és nagyobb tagjai érdeklődési körébe tartozó programok megvalósítására rendkívül alkalmas, ezért kéri, és várja a közösség nagylelkű részvételét munkában. A támogatás imádság, információk és lehetőségek bemutatása mellett, a célzott terület megjelölésével, pénzadománnyal is megvalósulhat.

Az alapítvány, különálló jogi személyiségként a plébánia pénzügyeitől függetlenül működik! A pályázati, és törvényi szabályozás adta kereteken belül igyekszik forrást találni a fent említett célok megvalósításához, de nem nélkülözheti a hívek önzetlen adományait sem.

A tervek megvalósításához a Plébánia honlapján tájékoztató anyagot, az Alapítvány számlaszámát, valamint a Nepomuki Szent János Főplébánia Templomban elhelyezett papír alapú tájékoztató mellett csekket is találnak az érdeklődők.

Az Alapítvány Kuratóriuma szeretettel kéri a kedves hívek nagylelkű támogatását, hogy közösségünk új erőre kaphasson az Alapítvány támogatása által megvalósuló programokon!

 

A videofelvétel megtekinthető  erre e linkre kattintva

 

 

Plébániai alapítvány bemutatkozása bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva