Egyéb

Társkereső szolgáltatást indít a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom

Társkereső szolgáltatást indít a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom – jelentette be a civil szervezet vezetője február 26-án, a budapesti sajtótájékoztatóján.

Székely András közölte: a mozgalom támogatásával ezt a társkereső szolgáltatást azoknak hozzák létre, akik komoly kapcsolatot akarnak építeni, akik családot, gyereket szeretnének, akik az igazit keresik.

Első lépésként azok jelentkezését várják, akik igénybe vennék a mozgalom szolgáltatását; számukra később internetes közösségi, ismerkedő oldalt nyitnak, ahol a tagok egyebek mellett programokat szervezhetnek egymásnak. Az érdeklődők a www.haromkiralyfi.hu oldalon keresztül jelentkezhetnek be a társkereső szolgáltatásba.

A mozgalom úgynevezett életkészség-tréningeket és teaházat is működtet majd. Különböző módszerekkel megtanulhatják a hétköznapi stressz kezelését – tájékoztatott Salavecz Gyöngyvér pszichológus, egyetemi adjunktus.

Ötvös Ágnes mentálhigiénés szakember, a teaház moderátora arról beszélt, hogy azért kívánják segíteni a „férfiak és nők találkozását egy beszélgető platformon”, mert megítélésük szerint a fiatal felnőttek egyik legnagyobb problémája a párkeresés, pártalálás. Jelezte: a teaház keretei azt biztosítják, hogy adott párkapcsolati témakörben, egy moderátor segítségével, a résztvevők személyesen, közvetlenül, konkrét válaszokat kaphatnak egymástól; megtanulhatják az egymás felé való elindulást, közeledést és egymás nyitott fogadását.

A szervezet előadássorozatot is indít a család és karrier témájában: előadást tart majd Pál Ferenc katolikus pap mentálhigiénés tanácsadó, Bagdy Emőke és Tari Annamária pszichológus, valamint Purebl György pszichiáter.

A társkeresőre, a tréningekre, az előadásokra és a teaház programjaira bárki jelentkezhet.

Székely András hangsúlyozta, hogy a mozgalom nemcsak a boldog párkapcsolatok kialakításában kíván segítséget nyújtani, hanem abban is, hogy a kapcsolatokat hogyan lehet a problémák ellenére is megőrizni.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom elindítója a 2012-ben elhunyt Kopp Mária orvos-pszichológus volt, aki a Népesedési Kerekasztal szervezőjeként is sokat tett a magyar családpolitikáért. A mozgalmat 2009-ben azért hívták életre, mert bár Magyarországon a fiatalok átlagosan 2,4 gyermeket terveznek, később mégis csak 1,3 születik meg a különböző nehézségek miatt. A mozgalom abban kíván szerepet vállalni, hogy a kormányzatoknak tett javaslataival, illetve saját programjaival olyan feltételeket teremtsen, melyek elősegítik a családteremtést, a gyerekvállalást. Kutatások szerint a tervezett gyerekek megszületését hátráltatja egyebek mellett az anyagi helyzet, a bölcsődék, óvodák hiánya, a munkahelyi diszkrimináció, a pártalálás nehézségei, a munka és a magánélet összeegyeztetésének kihívásai vagy a támogató közösségek hiánya.

MTI/Magyar Kurír

Társkereső szolgáltatást indít a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva