Aktuális események,  Kikapcsolódás,  Koncertek, Előadások

Teréz – A szeretet kis Útja

A Lisieuxi-i Szent Teréz életéről szóló film Leonardo Defilippis filmrendező alkotása, melyet a mozik 2004. október 1-jén mutattak be. Hazánkba majd 10 év elteltével érkezett meg. Az ősbemutató október 1-jén, Budapesten, az Uránia Filmszínház dísztermében lesz 19 órakor, az Etalon Filmkiadó Kft. szervezésében.

A film érdekessége, hogy a Terézt alakító színésznő (Lindsay Younce) Teréz gyermekkorától, egészen felnőtté válásáig és haláláig játssza el a szerepet, a filmrendező pedig Louis Martint, Teréz édesapját alakítja.

A film zenéje gyönyörű, magával ragadja a nézőt, segít, hogy részesei lehessünk Teréz életének. A filmet korábban a hamarosan szentként tisztelt Boldog II. János Pál is megnézte, s azonnal vatikáni ajánlást is kapott. A magyar szinkron Benvin Sebastian atya jóvoltából a Pápai Missziós Művek és a magyarországi Sarutlan Kármelita testvérek és nővérek támogatásával készült, hűen ragaszkodva Teréz Egy lélek története című önéletrajzi művének szövegeihez.

A későbbi vetítési időpontokat a mozi honlapján tekinthetik meg: www.urania-nf.hu

Csoportok számára kedvezményes jegyárat biztosítanak, a jelentkezéseket az alábbi elérhetőségeken várják: 06 1 275 09 29 ,  + 36 20 553 07 56

(Szándékunk szerint s filmről a későbbiekben részletesen írunk – a szerk.)

Bodnár Dániel/Magyar Kurír

Teréz – A szeretet kis Útja bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva