Hozzávalók:
  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg fehér cukor
  • 15 dkg barna cukor
  • 3 db tojás
  • 1 teáskanál vanília kivonat / vaníliás cukor
  • 1 kávéskanál só
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 40 dkg liszt
  • 1-2 tábla ét- vagy félédes csoki (olyan csokit érdemes beletenni, ami nem fogy otthon annyira)
  • mazsola és más aszalt gyümölcsök
 Elkészítése: 
A margarint összekeverjük a fehér és a barna cukorral, majd a tojásokat hozzáadjuk, összekeverjük. A többi adalékot is fokozatosan beletesszük, mindig kevergetve.

 

A sütőt előmelegítjük 170 fokra, 10-18 percig sütjük a sütiket.
Ha puhára szeretnéd, akkor addig kell sütni, míg világosak nem lesznek a sütik, szélük pedig aranybarna.
Ha ropogósra, akkor szép aranybarna legyen az egész süti, amikor már barnul a széle, akkor késsel vagy lapáttal fel lehet szedni a tepsiről és még pár percig hagyjuk sülni.
Adag: kb. 1 evőkanál = 1 nagyobb süti, a tepsin kb. 5 cm-re legyenek egymástól az adagok, mivel megnőnek.
.
Forrás: http://www.kreativcafe.hu