Hideg, édes és lágy, de nem fagyi, ez a Tejút szelet!

Keverjük össze a kekszet és a cukrot, majd a vajat adjuk hozzá.

Alap réteg:

* 30 dkg darált háztartási keksz
* 3 evőkanál barna cukor
* 8 evőkanál olvasztott vaj

Nyomkodjuk a keveréket egy  kisebb tepsi aljára

Sajttorta réteg
* 30 deka tejszín sajtkrém
* 15 dkg cukor
* 2 evőkanál liszt
* 3 tojás
* 1 kispoharas tejföl
* 1 evőkanál vaníliás cukor

Melegítsük elő a sütőt 180 C fokra.
A cukrot, krémsajtot, és a lisztet egy elektromos keverővel forgassuk át, amíg lágy, egynemű lesz.
Közepes sebesség mellett adjuk hozzá a tojásokat, majd a tejfölt és a vaníliás cukrot.

Öntsük előkészített keksz rétegre, tegyük az előmelegített sütőbe és süssük 45 percig.
Vegyük ki és hűtsük le.

Közben készítsük el a ganache krémet a tetejére

Csokoládé ganache (gánás)
* 3 dl tejszín
* 2 dkg vaj
* 1 tábla tejcsokoládé
* 15 dkg porcukor

Folytonos keverés közben a tejszínt és a vajat forráspontig hevítjük.
Öntsük a csokoládéra és addig keverjük, amíg felolvad.
Adjuk hozzá a cukrot és elektromos habverővel  addig verjük, amíg egynemű, sima masszává válik.
Öntsük a sajttortára.
Kevés keksz masszával megszórhatjuk, ha kimaradt egy kevés, amikor korábban a tepsi alját béleltük ki vele.

Tegyük a hűtőbe egy éjszakára.
Másnap szeleteljük fel.