Érdekes cikkek

3 egyszerű módja annak, hogy a katolikusok elmagyarázzák barátaiknak, miért hisznek Istenben

A nem-hívőknek néha nehéz megérteniük, hogy a katolikusok miért hisznek ennyire Istenben. Íme néhány ötlet, melyek talán segítenek.

A barátok mindenféle formában, méretben és hitben rendelkezésünkre állnak. Amíg néhányan megérthetik, hogy egy katolikus miért hisz Istenben – és valóban rendelkeznek némi teológiai ismerettel -, addig mások képtelenek felfogni a hit fogalmát.

Hogyha vallásos meggyőződéseidről rövid magyarázatot akarsz adni, itt van néhány mód arra, hogy nem-hívő ismerőseid a dolgokat valamivel kevésbé elvontnak érezzék, illetve lehetőséget teremtsen számukra, hogy méltányolják a katolikus hitedet. És ki tudja, talán még fel is keltik az érdeklődésüket arra, hogy maguk járjanak utána.

A valaha létező legjobb WiFi-kapcsolat

Nézd csak, Istenben hinni kicsit olyan, mint hinni a WiFi-ben. Nem látod Őt, ám ha csatlakozol, fantasztikus dolgok történnek. Csakúgy, mint a WiFi, Isten is mindig elérhetővé teszi magát számodra. Valójában Ő mindig jelen van, várva arra, hogy bejelentkezz. Komolyra fordítva a szót, a hit egy személyes utazás, mely olyan számomra, mintha egy állandó támogató rendszerem lenne. Mintha egy olyan barátod lenne, akit nem látsz, viszont mindig ott van, hogy csetelj vele.

Továbbá arra az esetre, ha valaha is szükséged lenne egy mennyei WiFi kapcsolatra, megvan a jelszó az imákhoz.

A végső útkereső

Úgy, ahogyan néhány ember vigaszt talál a csillagokban és a szerencsetalizmánokban, én vigaszt találok abban a tudatban, hogy létezik egy nagyobb terv. Ez olyan, mintha egy GPS lenne a lelkem számára. Még ha rossz irányba is fordulok, bízom abban, hogy megtörténik a mennyei újratervezés. Lehet, hogy nincs mindig értelme, de utazás, amely során élvezem a festői kilátást.

Egy isteni kirakós

Egy másik szemléltetési mód, ha úgy tekintünk az életre, mint egy óriási kirakós játékra. Továbbá, ha hiszek abban, hogy egyedül Isten tartja a táblát. Természetes nem tudom rögtön meglátni az egész képet, ám bízom abban, hogy ha ez az egész elkészül, az egy mestermű lesz.

Ezek a magyarázatok nyilván egy kicsit leegyszerűsítetteknek tűnhetnek. Mindazonáltal valamivel érthetőbb összefüggésekbe helyezik a hit fogalmát, és gyermekeid számára is hasznos példákat nyújthatnak.

forrás

wifi kapcsolat

gps

puzzle

3 egyszerű módja annak, hogy a katolikusok elmagyarázzák barátaiknak, miért hisznek Istenben bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva