Érdekes cikkek

7 RÖVID GONDOLAT ARRÓL, HOGY MIÉRT KÖNNYŰ IMÁDKOZNI

Te hogy állsz az imával? Jut elég időd rá? Rutinszerű vagy szívből jön? Az imádban bízol vagy Istenben? A Tűzfal podcast egyik legizgalmasabb adásában O. Hallesby Az imádságról c. könyvéről beszélgetett Bolyki László zenész, lelkigondozó és Szabados Ádám teológus, esszéíró. Arról, hogy miért könnyű imádkozni akkor is, amikor kifejezetten nehéz. Ebből gyűjtöttünk ki 7 fontos gondolatot, de érdemes a teljes adást meghallgatni.

1.„Az imádság olyan, mint a lélegzetvétel.”

2. „A hálaadás mindig azt nézi, ami van, a kérés pedig azt, ami nincs. Ezért mondja a Filippiekhez írt levelében is Pál, hogy imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt (Fil 4,6). Ha először azt nézem, ami van, úgy lesz egészséges a kérésem, és egyszer csak azt vesszük észre, hogy eltűnik minden, ami miatt ne dicsérnénk Istent.”

3. „Az tudja lecsendesíteni a tengert, aki előtte megtanult aludni a viharban. Ahhoz viszont, hogy aludni tudjunk a viharban annyi időt kell Istennel töltenünk, hogy el tudjunk Vele csendesedni, át tudjon mosni a békességével.”

4. „Ha kiöntjük a szívünket Istennek az imában, akkor lesz hely arra, hogy a keserűség, harag, fájdalom helyére beáradjon az Ő gyógyító szeretete.”

5. „Imádkozni annyi, mint Jézust beengedni a szívünkbe. Ahogy az igében is olvassuk: „Íme, az ajtó előtt állok, és zörgetek: ha valaki meghallja a hangomat, és kinyitja az ajtót, bemegyek ahhoz, és vele vacsorálok, ő pedig énvelem.” (Jel 3,20) Nem a mi imádságunk indítja meg Jézust, hanem Ő az, aki minket imádkozásra indít. Az imádkozás tehát mindig annak az eredménye, hogy Jézus zörgetett a szívünk ajtaján, nekünk pedig csak ajtót kellett nyitni Neki.”

6. „Ha úgy érzed nem megy az imádság, az jó hír. Ugyanis ebbe a tehetetlenségbe tud beáradni Jézus, ha hiszel Benne. Az imádságról című kötet szerzője azt írja: Ne aggasszon a tehetetlenséged, legfőképp pedig ne gátoljon az imádkozásban, mert ez a tulajdonképpeni titka és hajtóereje. Ezért inkább próbálj hálát adni Istennek a tehetetlenség ajándékáért: ez egyike Isten legnagyobb ajándékainak. Mert

csak tehetetlenségünkben tárjuk fel szívünket úgy, hogy Jézus beléphet nyomorúságunkba kegyelmességével és minden könyörületességével.”

7. „Mi a különbség a hálaadás és a dicsőítés között? A hálaadásban valamit megköszönök, amit Isten értem vagy másért tett. A dicsőítés pedig annak az elismerése, aki Isten. Amikor az Ő valóságában, lényében, tulajdonságaiban gyönyörködöm.”

forrás

kép

Szólj hozzá