Egyéb

Apám, én egy autót szerettem volna, nem Bibliát!

    Egy fiatal férfi felkészül arra, hogy  diplomát szerez. Sok hónapig  csodálta a gyönyörű sport autót egy kereskedő bemutatóteremben, és tudván, apja is jól megengedheti magának, azt mondta neki, hogy ez minden, amit akar. Az érettségi közeledtével a fiatalember várta hogy az apja megvásárolja az autót. Végül reggel az érettségi napján, az apja szólította őt a dolgozószobájába, és azt mondta neki, hogy milyen büszke, hogy egy ilyen szép fiú, és mennyire szereti őt. Átadott neki egy  szépen becsomagolt dobozt. Kíváncsi, de kissé csalódott, a fiatalember kinyitotta a dobozt, és talált egy szép, bőrkötéses Bibliát, az ő nevével, aranyozott dombornyomásos. Dühösen, felemelte a hangját az apjára,, és azt mondta: Rengeteg pénzed van, és nekem egy Bibliát adsz? Kirohant és otthagyta a Bibliát .

Sok év telt el, és a fiatalember nagyon sikeres volt az üzleti életben. Volt egy szép otthona és csodálatos családja ,de rájött, hogy az apja már nagyon öreg. Úgy gondolta, talán el kellene menni hozzá. Ő nem látta érettségi óta. De mielőtt intézkedett volna, kapott egy táviratot: édesapja elhunyt, minden vagyonát őrá hagyta. Szükséges, hogy jöjjön azonnal haza, mert intézkednie kell. Amikor megérkezett az apja házába, szomorúság és megbánás töltötte el a szívét. Elkezdett keresgélni apja fontos dokumentumai között és látta, hogy a Biblia új, mint ahogy otthagyta évekkel ezelőtt. Könnyekkel a szemében kinyitotta a Bibliát, és elkezdte lapozni. Az apja gondosan kihangsúlyozta a következő verset: Máté 7,11 ” Ha azért ti gonosz létetekre tudtok a ti fiaitoknak jó ajándékokat adni, mennyivel inkább ad a ti mennyei Atyátok jókat azoknak, a kik kérnek tőle?”

Ahogy olvassa ezeket a szavakat, egy autókulcs esik ki a Bibliából, címke rajta, amin a kereskedő neve ugyanazé a kereskedőé, akinél ő a sportkocsit látta.. A címkén volt egy időpont, az érettségi napja, és a következő ráírva …

K I F I Z E T V E

Hányszor elszalasztjuk Isten áldását, mert nem ilyen csomagot vártunk?

 

forrás

kép

 

Apám, én egy autót szerettem volna, nem Bibliát! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva