Egyéb

Számíts nagyszerű dolgokra Istentől!

„Mindeddig megsegített bennünket az Úr!” (1Sám 7,12)

A Biblia azt mondja: „Sámuel pedig fogott egy követ… és elnevezte Eben-Háézernek, mert ezt mondta: Mindeddig megsegített bennünket az Úr!” (1Sám 7,12). Mit látsz, ha visszanézel az eltelt évre? Kudarcok emlékoszlopait? Kihagyott lehetőségeket? Bukásainkról Isten ezt mondja: „Én, én vagyok az, aki eltörlöm álnokságodat önmagamért, és vétkeidre többé nem emlékezem” (Iz 43,25). Az elpazarolt lehetőségekről ezt mondja: „Kárpótollak azokért az évekért, amelyekben pusztított a sáska…” (Joel 2,25).

Egy bölcs ember azt mondta: „Ha nem tanulunk a múltból, akkor arra ítéltetünk, hogy megismételjük.” Helyes hátranézni és tanulni múltunkból, de ha folyamatosan a visszapillantó tükörbe nézve próbálunk vezetni, akkor árokban végezzük. Akár jó volt, akár rossz, ne ragadj le a múltban! „Ne mondd azt, hogy miért voltak jobbak a hajdani napok a mostaniaknál, mert nem bölcs dolog, ha ilyet kérdezel!” (Préd 7,10). Az idős kor egyik veszélye, hogy jobban érdekel a múlt, mint a jövő. Egy hölgy így írt egy napilap főszerkesztőjének: „Az újságjuk már nem olyan jó, mint régen.” A főszerkesztő ezt írta vissza: „Soha nem is volt olyan jó.” Isten azt mondja: „Mert csak én tudom, mi a tervem veletek… békességet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövőt adok nektek” (Jer 29,11).

Istennek terve van veled az elkövetkező évre, tehát vetkőzd le a múltat, és öltsd fel a jövőt! Tűrd fel az ingujjadat, fogj hozzá a munkához, és számíts nagyszerű dolgokra Istentől!

forrás

kép

Számíts nagyszerű dolgokra Istentől! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva