Gyermekeknek

Don Bosco-diákzsebnaptár

A már megszokott, felnőtteknek szóló Don Bosco Kalendárium mellett most egy új, célzottan a diákoknak szánt kiadvánnyal jelentkeznek a Don Bosco Szaléziak. A 2014–2015. tanévre szóló diákzsebnaptárt tízéves kortól ajánlják – tájékoztat a Szalézaik.hu.

img.php
A nekik szánt zsebnaptárba a diákok lejegyezhetik élményeiket, emlékeztetőiket, egyben megismerkedhetnek a szalézi lelkiséggel, Don Boscóval és Boldog Sándor Istvánnal is. A tartalomból: Don Bosco tanácsai, vidám szentek, fontos dátumok, szalézi receptek, segítő imák, tanulságos történetek, önismeret, nyereményjáték.

Idézzük Ábrahám Béla tartományfőnök bevezetőjét:

„Fiaim! Őrizzétek meg az időt, és az idő megőriz benneteket az örökkévalóságra.” (Don Bosco)

Kedves fiatal Barátaim!

Különleges év kapujába lépünk: 2015-ben ünnepelhetjük az „ifjúság Atyja és Mestere” (Szent II. János Pál pápa) Giovanni Melchior Bosco kettőszázadik születésnapját. Az ünnepelt tiszteletére és nektek, az Ő barátainak támogatására szeretettel adjuk át ezt a zsebnaptárt.

Kísérjen el benneteket ez a naptár az év hasznos és örömteli megélésében. Legyen napló, amiben megőrzitek gondolataitokat, érzéseiteket. Legyen notesz, amibe feljegyzitek a fontos eseményeket, találkozásokat. Legyen kalendárium, ami elkísér benneteket az egyházi, nemzeti és családi ünnepeiteken. Legyen segítségetekre, hogy az esztendő napjai ne csak elmúljanak, hanem minden nap megélt idő legyen, amit érdemes megőrizni.

Hogyan tekintünk az időre? Sokan kétségbeeséssel, mert elmúlik, sokan lelkiismeret-furdalással, mert elmulasztottak valamit, mások pedig csak egy másodpercet látnak, hogy azt kiélhessék.

Hogyan tekintettek Don Bosco és a valdoccói oratóriumban az ő fiai az időre? „Ne vesztegessétek az időt, tegyetek jót, sok jót, soha nem bánjátok meg!”

Kedves Fiatalok! Remélem, hogy hasznos, segítő útitárs lesz számotokra a Don Bosco-zsebnaptár.

Adjon bátorítást a barátságokhoz, a hit megéléséhez és sok, sok jótetthez!”

P. Ábrahám Béla SDB tartományfőnök

Magyar Kurír

Don Bosco-diákzsebnaptár bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva