Aktuális események,  Gyermekeknek

Elsőáldozás 2012

„Hétfőn mikor bejöttem dolgozni a kolleganőm (aki maga is katolikus keresztény) érdeklődött az első elsőáldozásról.

Mennyi gyerek volt, milyen volt a szertartás, mit mondtak a gyerekek…..stb?

Közben pedig elkezdte mesélni saját gyermekei első áldozását, bérmálását. Ez is igazolja, hogy mind a szülők, mind pedig a gyerekek számára életre szóló élmény marad az elsőáldozás.

A verőfényes reggelen izgatottan gyülekeztünk a templom udvarában. Életünk egy csodálatos napja volt 2012. május 20-a, hiszen  beteljesült vágyu(n)k amire gyermekeink Meldi  segítségével már két éve készültek.

Nekem a szentségek közül talán ez a legkedvesebb, hiszen öröm ennyi gyermeket látni, amint   magához veszi az Oltáriszentséget,  Isten szeretetének szentségét.

Azt az egyet sajnálom, hogy gyermekeink már nem lehetnek ismét elsőáldozók.

Aztán következnek a hétköznapok, de az áldozók szívéből már kitörölhetetlen emlék az Istennel való találkozás élménye.”

Dr. Lukács Zsoltné/édesanya

„ Nagyon szép, megható volt a szertartás. A püspök még ünnepélyesebbé tette és a prédikációja is nagyon tanulságos volt. Már aznap délután a férjem idézte is /nem kell mindenért vitatkozni visszaszólni, csendesen el lehet rendezni, túl kell lépni a problémán hisz a jó Isten úgyis elrendezi ahogy kell./ A fehér ruhában nagyon szépek voltak, (nagyon jó ötlet volt mindenkinek egységes ruhát készíttetni) hallottam, hogy a híveknek is tetszett. Balázs nagyon jól érezte magát, tetszett neki a beöltözés csak egy kicsit izgult, mert életében először ő  olvasta a szentleckét.

Köszönjük, hogy részt vehettünk az ünneplésben!”

Vincéné Sikari Éva/édesanya

A képre kattintva megnyílik a fotóalbum.
Az elsőáldozáson készült videó pedig itt tekinthető meg:

3 hozzászólás

 • Markó Istvánné

  Napok óta nagy izgalomban voltunk otthon, készültünk az ünnepi ebéddel, sütöttünk főztünk, pont úgy,mint a gyerekek keresztelőjén tettük.Az egész család egybegyűlt a templomban,délelőtt 10 órakor. Nem szép,csodálatos, megható volt ez az áldozás.Amilyen tisztelettel, szeretettel,méltósággal vezették a Nagytiszteletű Atyák a szertartást az áldozást,benne volt az egész katolikus egyház ősi misztériuma, érezni lehetett Istenünk létét,és azt hogy Szent fia Jézus, ismét csoportnyi kis lélekért áldozza fel magát. Igazán csak rajtunk múlik, szülőkön, hogy ez az áldozat ne legyen hiába való.Amikor az asztali áldást elmondta Lacus, és Vivien, a két frissen áldozó,Lacus halkan megjegyezte:-amikor megkaptuk Jézus testét és vérét, olyan melegség járta át egész lényét, hogy ahhoz foghatót soha nem éreztem életemben. Ez a mondat, és érzés a gyerek lelkében kötelez arra minket, hogy hálás köszönetet mondjunk szívünk egész melegével azoknak, akik lehetővé tették azt,hogy akkor ott jelen lehettünk, részt vehettünk benne,mikor gyermekeink ismét találkozhattak az Úrral.Szeretettel Markó István és családja.

 • Kiss Zoltán

  Az elsőáldozási videó eredeti anyaga mts kiterjesztésű HD minőségű. 6.3 GB.
  Avi fájlként 3 GB, wmv fájlként 900 MB.
  A honlapon lévő verzió 730 MB (wmv).
  Sekrestyében nevemre hagyott adathordozóra (pendrive, DVD lemez)felmásolom. Átfutási idő 1 hét. A kért formátumot meg kell jelölni (és azt is, hogy kié…)!
  (A pendrive-on lévő adatokért felelősséget nem tudok vállalni – megértéseteket kérem!)