Aktuális események

Erzsébet utalvány/üdülési csekk/ – pályázat

Az Erzsébet-utalvány kibocsátására a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány, míg forgalmazására az egyszemélyes tulajdonában álló Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft. jogosult.

Az Erzsébet-utalvány forgalmazásából realizálható eredmény kizárólag állami közfeladat ellátására, közjóra fordítható. A Kormány döntése szerint útjára indul az Erzsébet-program, azaz a szociális üdültetés új rendszere.

Az Erzsébet-program keretében, első lépésként 2 milliárd forint értékben pályázatot hirdetünk meg szociálisan hátrányos helyzetűek részére üdülésük, pihenésük, rekreációjuk elősegítésére. Így a nyugdíjasok, a fogyatékossággal élők, a nagycsaládosok illetve a szociális, gyermekjóléti, gyermekvédelmi munkavállalók támogatásban részesülhetnek üdülési szolgáltatás formájában, amelyet állami tulajdonban lévő üdülőkben vehetnek igénybe a szociálisan rászorulók.

A pályázati kiírás a mai naptól megtekinthető a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány honlapján, a kérelem benyújtásához szükséges adatlap január 16-tól február 29-ig nyújtható be.

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány a szociálisan hátrányos helyzetű személyek részére üdülésük, pihenésük, rekreációjuk elősegítése érdekében pályázatot hirdet meg.

A pályázat itt található.

31 hozzászólás

  • Godóné Tímea

   Ági!
   Ez biztos, hogy az állami tulajdonban lévő üdülők listája???
   Miért nincs fent ez a lista a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány honlapján?
   Köszi a választ előre is!
   Timi

   • Kiss Zoltán

    Kedves Timi!

    Nekem ezt mondták…
    Nem tudom miért nincs rajta a MNÜA honlapján. Talán mert nem ők szervezik?
    Üdvözlettel
    Kiss Zoli

 • Tóth Kata

  Én érdeklődtem a megadott telefonszámon, kisebb várakozás után a kérdéseimre megkaptam a válaszokat is, mely segítette a pályázati lap kitöltését.

  • Berényi Jozsefné

   Az lenne a kérdésem, hogy az Erzsébet pályázati adatlap kitöltésekor a 2011 vagy 2012. év nyugdIJÖSSZEGÉT KELL BEIRNI
   kÖSZÖNÖM A SEGITSÉGET

   üDVÖZLETTEL

 • Mezey Ágnes

  “A Nyugdíjfolyósító Igazgatóság (NYUFIG) 2011. évi havi
  nyugellátás megállapítását tartalmazó igazolásának
  fénymásolata (nem megfelelő sem a havi kifizetést igazoló szelvény, sem a bankszámlakivonat).”

  Ezt kérik mellékletként, tehát a 2011 évi nyugdíj összegét kell figyelembe venni.

  Reméljük sikerül megkapni az utalványt! Jó pihenést hozzá!

 • P. Mónika

  Szeretnék segítséget kérni.
  A nagyszüleimnek szeretném letölteni az Erzsébet feltöltődés 2011-es pályázati lapot, de sehol nem elérhető. Tud valaki esetleg segíteni ez ügyben? Előre is köszönöm a segítséget.
  Üdv: Móni

  • Mezey Ágnes

   Kedves Mónika!
   Sajnos én is tapasztaltam, hogy jelenleg nem működik a http://www.mnua.hu weboldal. A hétvégén még működött. Remélem mihamarabb újra működésbe lép és sikerül a nagyszüleinek pályázni.
   Üdvözlettel
   Mezey Ágnes

 • Terényi Toborné

  Sziasztok!

  Hol lehet megnézni, hogy nyertem, vagyis kapok e üdülési csekket, az az ami helyette van!
  Levélben értesítenek, ha kapok?, és ha nem?

  Köszönöm.

  • Mezey Ágnes

   Sajnos mi sem tudjuk a megoldást. Mi is a várakozók táborát gyarapítjuk. Amennyiben érdemleges információhoz jutunk, közzétesszük honlapunkon.

 • Sándor Istvánné

  Szeretném megkérdezni tudja e valaki azt a telefon számot ahol az automata válaszol miután beütöttük az adó azonositó számot megtudjuk, hogy megkaptuk e vagy nem az üdülési csekket?

 • Lipták Lászlóné

  Tudja valaki, hogy a feltöltődés keretén belül elnyert üdülési csekk mely állami üdülőkben válthatók be? Igaz lenne, hogy a nyugdíjasoknak leszűkítették a beváltható helyeket? Vagyis olcsó gyógyfürdő közelében lévő magán panziókban nem váltható be, csak drága hotelekben, melyekben 1-2 napra elegendő csak az üdülési csekk, s ha egy hétig szeretnénk gyógyulni súlyoz ezreket kellene fizetnünk.

 • Szabóné Székely Erzsébnet

  Még soha nem kaptam üdülési csekket pedig pályáztam rá 62 éves vagyok, 24 éves korom óta vagyok leszázalékolva SM betegségben szenvedek, egyedül nevelem jelenleg is tanuló gyerekemet /19 /.kérem tájékoztassanak, hogy kaphatok-e?nyugdijam 71090 Ft.Köszönettel további szép napot mindenkinek. Erzsike

 • Reni

  Nem tudja valaki hogy mikor lesz elbírálva az pályázat mert ma is hívtam őket és azt mondták hogy feldolgozás alatt van.

 • Andrea

  Üdv!Érdeklödnék,hogy ez az Erzsébet üdülési utalvány névre szólóan érkezik,vagy sem?Illetve találtam olyat hogy több magánházas tulaj,is elfogadja,aki le van szerződve a MNÜA-al,és az Alapitvány által kiadott utalványokat(mindegy milyen )elfogadja.Alig van tájékoztatás róla.Akkor oda mehetek ahova én szeretnék,vagy csak oda a felsorolt állami üdülökben nyaralhatom le?

 • Gábor Szabóné Kovács Andrea

  Igaz, hogy a nagycsaládosoknál csak az egyik szülő üdülhet, a másiknak fizetni kell a szállásért, és az ételért? Ha így van nem fizetem be az önrészt, mert épp elég kifizetnem azt, és még az utazást is!?Mihamarabbi választ várok az email címemre! Előre is köszönöm!

 • Kisné Kovács Erzsi

  üdv!
  sajnos nem sikerült ott fizetnem az üdülési utalvánnyal, ahol szerettem volna.
  kérdésem: hol lehet visszaváltani?
  várom email-ben a választ.
  Kisné Erzsi

 • Hűséné Nagy Ibolya

  Szeretném megtudni,hogy mikor kapjuk meg az Erzsébet utalványt,február28 már régen volt/határidő/,és a környezetünkben már mindenki megkapta,aki igényelte és befizette az önrészt.Van valahol lista esetleg,amin meg tudnánk nézni?

 • Polgár Krisztina

  Sziasztok!

  Lenne egy kérdésem.
  Miután befizettem a csekket, nem kellett volna kapnom valami értesítőt róla?
  Első ilyen pályázatom volt és nem igazán tudom, hogyan működik…Le tudná nekem írni valaki?
  Pályázatot beadtam, megkaptam a 10ezres csekket, befizettem és itt meg is állt a történet!:)

  Előre is köszönöm a segítségeteket!

  Űdv, Krisztina

  • Mezey Ágnes

   Kedves Krisztina!

   Idézem az http://www.erzsébetrogram.hu oldalon található részt:
   “Tájékoztatjuk, hogy az e-szelvény száma és adóazonosítója megadásával tájékozódhat a turnusokról, árakról, üdülőkről, de szállást csak abban az esetben tud foglalni, amennyiben a postai értesítőn szereplő önrészt már befizette (legalább 8 munkanappal korábban)! Kérjük, hogy legkésőbb az önerő befizetését követő 60. napig szíveskedjen üdülését lefoglalni. Az elnyert támogatáshoz ismételten gratulálunk!”

   Az oldalon tud foglalni szállást, vagy telefonos segítséget is kérhet.