Aktuális események,  Egyéb

Határidős, még MA jelentkezhetsz! : ———— Felvételt hirdet a KözösPont Ifjúsági Fesztivál Misszió a 2012-es évre

Időpont: február 10. vagy 11. (megbeszélés szerinti időpontban negyed óra, húsz perc)

A felvételi helyszínéről levélben értesítik a jelentkezőket.

A történelmi egyházak közös, ökumenikus ifjúsági missziója, a KözösPont 2012-ben is sátrat állít a nyári ifjúsági fesztiválokon (Sziget, Hegyalja, VOLT). A misszió vezetői várják mindazok jelentkezését, akik indítást éreznek arra, hogy részt vegyenek ebben a missziós szolgálatban, valamint betöltötték 18. életévüket, de még nem múltak el 30 évesek. A jelentkezés módjáról a www.kozospont.com oldalon található információ. Innen egy link vezet a jelentkezési oldalra, ahol az alapadatok megadásán túl egy rövid motivációs kérdőívet is ki kell tölteni.

Az írásbeli jelentkezési határidő: 2012. január 31.

Akiknek az írásbeli pályázata elfogadást nyert, azoknak egy negyedórás szóbeli elbeszélgetésen kell részt venniük. Erre az alkalomra a katolikusok plébánosi ajánlást hozzanak magukkal. A protestánsok pedig lelkészük elérhetőségét.

A felvételi beszélgetésre február 10-11-én lesz lehetőség (pótfelvételi rendkívüli esetben: február 15). A felvételt nyert fiataloknak a félév során két képzési hétvégén és a fesztivál előtt közvetlenül pedig egy kétnapos felkészülésen kell részt venniük ahhoz, hogy valóban részt vehessenek a nyári misszióban.

A jelentkezőktől azt kérik, hogy a következő dolgokat gondolják át:
A szolgálat nem könnyű. Az esetleges félreértések elkerülése végett: egyáltalán nem „fesztiválozásról” van szó, hanem komoly szolgálatról, önkéntes munkáról, ami leginkább a „kortárs segítéshez” hasonlít. Kell hozzá némi bátorság is, hogy meg merjünk szólítani idegen és a kereszténységgel szemben nem minden esetben barátságos fiatalokat, továbbá empátia, hogy tudjunk másokat meghallgatni. Viszont sokat lehet tanulni belőle az emberekről és önmagunkról is, jó a csapat, és egy sajátos szemszögből, mélyebben megismerhetjük a kereszténységet (saját felekezetünket és a többiekét is).

2012-re tervezett részvételek:
VOLT, Hegyalja, Sziget Fesztivál

Információ: Ökumenikus Ifjúsági Alapítvány és a KözösPont Ifjúsági Fesztivál Misszió

Irodavezető: Gyorgyovich Miklós (mobil:30/4750425)

Munkatársak: Stepanay Dóra és Radványi Benedek

Ökumenikus Ifjúsági Alapítvány
1088 Budapest Mikszáth Kálmán tér 1.
Mobil: +3630 / 475 24 05
www.oki-iroda.hu

VPP Hirporta hir@hirporta.hu

Határidős, még MA jelentkezhetsz! : ———— Felvételt hirdet a KözösPont Ifjúsági Fesztivál Misszió a 2012-es évre bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva