Aktuális események,  Gyermekeknek

HungaRio – honlap

HungaRioXVI. Benedek pápa az idei évre Rio de Janeiróba hirdette meg az Ifjúsági Világtalálkozót. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia a nagy távolságra való tekintettel úgy határozott, hogy a világtalálkozóval egy időben ismét nemzeti ifjúsági találkozóra hívja a magyar fiatalokat. Július 24. és 28. között Pécsre, a HungaRióra várják mindazokat, akik szeretnének csatlakozni a riói találkozó fiatalokhoz és közösségben megélni a találkozó mottóját: Menjetek és tegyetek tanítványommá minden népet!” (vö. Mt 28,19)

A találkozó során számos színes program közül választhatnak majd a résztvevők. Július 24-én Udvardy György pécsi megyéspüspök nyitja meg a találkozót ünnepi szentmisével a székesegyház előtti téren.
Július 25. és 27. között minden délelőtt püspökök tartanak majd katekéziseket a város sportcsarnokában. A tanítások témái a Szentatya által meghirdetett tematikához illeszkednek. A találkozó ideje alatt Pécs központi helyszínein Ifjúsági Fesztivál lesz. A fiatalok megismerkedhetnek a város kulturális értékeivel és részt vehetnek különböző műhelymunkákban, koncerteken, lelkiségi mozgalmak és közösségek programjain.

A HungaRio estéi mind-mind egyedi színezetet kapnak. Az érkezés napján rendezik meg a találkozás ünnepét. Július 26-án, pénteken különleges keresztútra várják a szervezők a fiatalokat és minden érdeklődőt. E keresztútra épül a kiengesztelődési este és a nyitott templomok éjszakája.
Július 28-án, ünnepi szentmisével zárul az ifjúsági találkozó, amelyet Erdő Péter bíboros, az MKPK elnöke mutat be.

A találkozó folyamán a résztvevők bekapcsolódhatnak a Rio de Janeiró-i eseményekbe is élő közvetítésen keresztül, valamint ott készült összefoglalók megtekintésével.

A találkozóra már megkezdődött a felkészülés, amelyet a rendezvény most induló honlapján és már meglévő Facebook oldalán is lehet követni. A honlapon elérhetőek a találkozóval kapcsolatos jelentkezési információk, valamint friss hírek, tudnivalók és a lelki előkészületet is segítő anyagok: www.hungario2013.hu.

Az MKPK Ifjúsági Bizottsága / a HungaRio szervező csapata

HungaRio – honlap bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva