Egyéb

IMA TRIANON SZÁZADIK ÉVFORDULÓJÁRA

“Egy Miatyánk a magyarokért” néven imaláncot indítunk, amely során arra buzdítunk Titeket, hogy június 4-én, 16 óra 30 perckor csendesedjünk el és mondjuk el külön-külön, de lélekben mégis együtt a “legszentebb imádságot”, azaz a Miatyánkot. 

Az erre a célra létrehozott aloldal június 3-tól lesz elérhető, ahol egy virtuálus térképen be is lehet jelölni, hogy honnan csatlakoztál a kezdeményezéshez. Abban bízunk, hogy az egész Kárpát-medence “ki fog rajzolódni” ezen a virtuális eseményen, ahol a hazánkért és a nemzetünkért fogunk Istenhez fordulni. Szeretnénk, ha senki nem maradna le azért a kezdeményezésünkről, mert nem jutott el hozzá a hír, ezért hálásak vagyunk, ha megosztjátok ezzel kapcsolatos tartalmainkat, illetve a Facebook-eseményünket is figyelmetekbe ajánljuk.

A Miatyánk mellett az aloldalon egy másik, szintén gyönyörű ima is megtalálható lesz, amelyet oldalunk kérésére Gájer László római katolikus pap írt, ezt már most közzétesszük, hogy ezáltal is minél több emberhez eljusson felhívásunk:

Ima Trianon 100. évfordulóján

Urunk, nemzetek Királya!Te minden népet arra hívsz, hogy megismerje üdvözítő szeretetedet.Hazánkért és egész magyar nemzetünkért könyörgünk most hozzád.Száz esztendővel ezelőtt mi, magyarok mély fájdalmat éltünk át. Közös emlékezetünk súlyos sebe az I. Világháborút lezáró béke és annak minden következménye. Az emlékezet gyógyulását pedig tovább hátráltatták a múlt század megosztó eseményei, melyek megtörték a magyar közösséget és mogosztották a Közép-Európában élő népeket.Urunk, te azt mondtad, hogy a Téged szeretőknek minden a javukra válik. Ennek tudtában az egységért és a kiengesztelődésért imádkozunk. Add, hogy megőrizzük az egységet azokkal a magyarokkal, akikkel összeköt a közös hit, a kultúra és a történelem, és akik Magyarországon vagy országunk határain túl élnek. A kiengesztelődés lelkületét pedig erősítsd a körülöttünk élő népek iránt. Gyógyítsd az emlékezetünket, és add, hogy a megbékélés útján járjunk. Ne válasszanak el többé a történelmi fájdalmak, hanem kössön össze bennünket a szolidaritás, hogy szeretetben és alkotó együttműködésben építhessük közös jövőnket.Tégy minket a béke és a megbocsátás evangéliumának hiteles tanúivá, hogy fenntartsuk a lelki egységet, amíg majd minden nemzet el nem jön, hogy előtted az imádásban eggyé forrva leboruljon .Ámen

forrás

IMA TRIANON SZÁZADIK ÉVFORDULÓJÁRA bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva