Egyéb

Ismerd meg Istent ebben az évben!

“…azzal dicsekedjék, aki dicsekszik, hogy értelmes, és tudja rólam,hogy én vagyok az Úr” Jer 9,23

Isten azt mondja: „Ne dicsekedjék bölcsességével a bölcs, ne dicsekedjék erejével az erős, ne dicsekedjék gazdagságával a gazdag! Aki dicsekedni akar, azzal dicsekedjék, hogy érti és tudja rólam, hogy én vagyok az Úr…” (Jeremiás 9,22–23). Ha nem ismered Istent, akkor nem számít, mennyi pénz van a bankszámládon, vagy milyen diplomák lógnak bekeretezve a faladon, vagy milyen pozíciót töltesz be a vállalatnál. Amíg nincs kapcsolatod Istennel, igazából el sem kezdtél élni! Isten megismerésének része az is, hogy megismerd az igazságot önmagadról. Miután szemtanúja volt Krisztus csodatévő hatalmának, Péter elismerte: „bűnös ember vagyok” (Lukács 5:8). Amikor Izajás próféta látta az Urat trónján ülni, így kiáltott fel: „Jaj nekem!” (Iz 6,5). Isten azonban, miután szembesített az igazsággal, nem hagy ott, nem hagy olyannak, mint voltál. Nem, ő jó orvos módjára megmondja, hogy beteg vagy, hogy aztán igénybe vedd a szükséges kezelést.
A bűnre pedig az egyetlen gyógymód a megváltás Jézus vére árán. Sohasem ismered meg Istent, amíg nem Jézus Krisztus által kerülsz kapcsolatba vele. Tehát, ha még nem fogadtad el őt Megváltódnak, akkor kezdd ezt az új évet ezzel az imádsággal:

„Uram, megbántam bűneimet, és elfordulok tőlük. Életemet a te kezedbe helyezem, bízom benned, mint Uramban és Megváltómban. Hit által elfogadom az örök élet ajándékát. A mai nappal kezdve arra kérlek, hogy vezess és irányíts engem, vidd véghez akaratodat rajtam keresztül! Jézus nevében kérlek. Ámen.”

Boldog újévet!

forrás

kép 1

kép 2

Ismerd meg Istent ebben az évben! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva