Érdekes cikkek

Lothringer Éva: Családi gubancbogozó

2014 március 15-én délután Lothringer Éva(a Szociális Testvérek Társaságának tagja, szerzetesnő, képzésben levő családterapeuta)volt a vendégünk plébániánk hittantermében. Sok év tapasztalatával beszélt nekünk arról, hogy napjainkban milyen külső tényezők, problémák „húzzák lefelé” a házasságokat, okoznak gubancokat, s mi sokszor nem megfelelő szinten véljük felfedezni a probléma okát. Elsősorban a társunkban látjuk az okot, a hibát, pedig a gondot sokszor a szervezetlenség, a külső körülmények hatása okozza. Meg kell tanulni a konfliktus határait kiterjeszteni, a társunknál kijjebb vinni!

Abban a rövid két órában, melyet Éva velünk töltött, hatalmas tudásának csak néhány szeletkéjét adhatta át. Szó volt még a fogyasztói társadalomról, a plázákról, melyek az elképzelt mennyei Jeruzsálem mintájára vannak felépítve. Beszélt a „folyékony identitásról”, a „nukleáris családokról”.

 

Reméljük, hogy Éva a meghívásunkat máskor is elfogadja és újból hallgathatjuk előadását. Köszönet a szervezőknek, akik nemcsak lelki, de testi táplálékról is gondoskodtak!

 egy résztvevő anyuka

Lothringer Éva

2 hozzászólás

  • Benedikt Margit

    Kedves Éva!

    Káposztásmegyeri plébániához tartozom, sajnos nem voltam ott az előadásán, melyről ódákat zengenek a közösségben. Segítségét szeretném kérni, ha vállal ilyet, a lányom házassága 10 év után megromlott, lelki és nem látványosan kimutatható (fojtogatás, kézkicsavarás, vízzel való leöntés, rugdosás) fizikai terror a férje részéről. A lányom mindezek ellenére a két lánygyermek 6 és 9 éves) menteni szeretné kapcsolatukat. Tart-e terápiát , mennyiért és hol, milyen időpontban. Várom visszajelzését. Köszönöm bármilyen segítségét. Tisztelettel: Benedikt Margit Isten áldja.