Aktuális események

Mátraverebély-szentkúti Szűz Mária kegyszobra

Október 14-én, hétfőn 15 órakor a máriabesnyői Nagyboldogasszony-bazilikába látogat a Mátraverebély-szentkúti Szűz Mária kegyszobra.

 A kegyszobor előtt kifejezhetik a hívek hódolatukat, elimádkozzák a szentolvasót és eléneklik a lorettói litániát.

A szobor háromnegyed 4-kor továbbindul a budapesti Szent István-bazilikába.

Mátraverebély-Szentkúti Nemzeti Kegyhely legféltettebb kincse, a Mária-szobor a budapesti Szent István-bazilikába költözik a kegyhely felújításának idejére. A jeles vendéget Erdő Péter bíboros fogadja október 14-én, a 18 órakor bemutatandó ünnepi szentmise alkalmával.

A szentkúti kegyhely a következő bő egy esztendő folyamán, jelentős uniós segítséggel, tetőtől-talpig megújul, hogy minden szempontból megfeleljen rangjának és a zarándokok XXI. századi igényeinek.

A munkálatok októberben kezdődnek, ezért a kegyhely legféltettebb kincse, a Mária-szobor október 14-én a budapesti Szent István-bazilikába költözik, ahol a Szent Jobb közelében kap ideiglenes lakhelyet a felújítások végéig.

A bíborosi szentmisét követően a hívek is a kegyszobor elé járulhatnak. Az október 14-i imaest 20.15-kor, a kompletórium imádkozásával ér véget.

Október 23-tól kezdődően karácsonyig minden szerdán szentkúti imaestet tartanak a budapesti bazilikában. 17.30-kor vesperást imádkoznak. Az esti imaórát szentmise követi, majd zarándoklat a kegyszobor elé, ami után személyes áldást is kérhetnek a hívek.

 

 

kegyszobor új ruhában

 

Mátraverebély-szentkúti Szűz Mária kegyszobra bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva