Egyéb

Podcastsorozatot indított a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Titkársága

Október 22-én podcastsorozatot indított a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Titkársága. A podcasting technológia lehetővé teszi digitális hang-, videó- és más állományok sorozatszerű közzétételét az interneten, úgy, hogy a felhasználók feliratkozhatnak az adott műsor epizódjait tartalmazó csatornákra. Az ilyen technológiával közzétett műsorok neve a podcast.

A NEK podcast első adásának vendégei Mohos Gábor Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök, a budapesti 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) Általános Titkárságának vezetője és Fábry Kornél, a NEK főtitkára volt. Olyan kérdésekre keresték a választ mint Mi a lelkipásztorok legfőbb felelőssége napjainkban a fiatalok kapcsán? Mitől vált hitelessé Carlo Acutis? Miért övezi ilyen óriási népszerűség? Vannak-e kapaszkodási pontjai, keretei, iránymutatói a mai fiatal generációnak? Mennyire könnyű papként, lelkipásztorként megszólítani a fiatalokat és megtartani őket egy biztonságos értékrendben?

A „Podcast” szó az iPod és a broadcast (jelentése: közvetít, sugároz) szavak összeolvadásából keletkezett, a „podcasting” kifejezés az ilyen jellegű műsorok készítését, illetve hallgatóként, nézőként való fogyasztását takarja. A kifejezés félrevezető lehet, mert a podcasting technológia használatának nem feltétele egy iPod vagy bármilyen specifikus hordozható zenelejátszó megléte.

A NEK podcast első adása ITT hallgatható meg.

Magyar Kurír

Podcastsorozatot indított a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Titkársága bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva