Egyéb

TÁMADNAK A NAGYCSALÁDOK!

Idén nyáron a családommal Miskolctapolcán nyaraltunk. Nem csak mi voltunk ott, hanem másik öt család a Rákoscsaba Főplébániáról. Összesen tizenkét felnőtt, huszonkettő gyerek, meg egy pocaklakó, aki azóta egészségesen megszületett. Gratulálunk neki!

NCs1Jó a nagy társaság, de harmincnégyen nem férünk be akárhová. Szerencsére a Szent Erzsébet Karitásznak van egy háza ott, ahová könnyedén befértünk. Örömmel adták át nekünk, sőt, még sok finom ételadományt is kaptunk a Katolikus Karitásztól az Élelmiszerbank adománya révén. Így a reggelikkel, a vacsorákkal, és az útravalókkal nekünk nem is kellett olyan sokat készülni. Ez úton is szeretnénk megköszönni a sok segítséget!

Az „Anya” vagy „Apa” elhangzására egyszerre három-négy szülő is felkapta a fejét, de mindig megoldódott a feladat. Büszkén mentünk együtt a Barlangfürdőbe, ahol szinte az egész medencét elfoglaltuk a nagy hancúrozásunkkal. Öröm volt segíteni, hogy a kisebbek is felülhessenek az újonnan megnyitott libegőre, ami felvitt minket Jávorhegyre, ahol az Oxigén sétaúton barangoltunk. Nagyokat csúsztunk velük a sötétben megvilágított bobpályán, közösen csónakáztunk Hámori-tavon, kisvonatoztunk Ómassára és természetesen barlangászni is voltunk. Esténként pedig nagy kártyacsatákat vívtunk egymással, hagytuk a szülőket beszélgetni.NCs2

A rengeteg élményen túl, egy este Koronkai Zoltán atya is meglátogatott minket, aki egy Jezsuita szerzetes, szüleinknek társa volt Műegyetemi Katolikus Közösségben. A vasárnapi szentmisén külön köszöntött minket, majd a szertartás után mindegyik családot megáldotta. Végezetül körbevezetett minket a Fényi Gyula Jezsuita  Gimnáziumon és Kollégiumon.
Köszönjük minden közreműködőnek, hogy segítettek megvalósítani ezt a nyaralást a rákoscsabai családoknak! Felejthetetlen élményekben volt részünk!

Mezey Dorka

2016. Kisasszony hava

TÁMADNAK A NAGYCSALÁDOK! bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva