Aktuális események

2023.október 17. IMA ÉS BÖJT

„A HÁBORÚ MINDIG VERESÉG, MINDIG!” – FERENC PÁPA IMÁRA BUZDÍTOTT

„Testvéreim, már sokan meghaltak. Kérem, ne ontsanak több ártatlan vért sem a Szentföldön, sem Ukrajnában, sem máshol” – fogalmazott a Szentatya a világ mostani elborzasztó eseményeire reflektálva.

Ferenc pápa közös imára buzdított a világ számos konfliktusáért, különösen a nemrég kirobbant izraeli és palesztinai háborúért.

Október 15-én, délben a pápa elimádkozta az Úrangyalát, külön említést tett a Szentföldről, Ukrajnáról és az örmény-azerbajdzsáni helyzetről.

„Elég! A háború mindig vereség, mindig!” – hangsúlyozta. „Továbbra is nagy fájdalommal követem, ami Izraelben és Palesztinában történik. Ismét a sok áldozatra gondolok… különösen a gyerekekre és az idősekre. Ismételten kérem a túszok kiszabadítását, és nyomatékosan kérem, hogy gyermekek, betegek, idősek, nők és civilek ne váljanak a konfliktus áldozatává! A humanitárius jogot tiszteletben kell tartani, különösen Gázában, ahol sürgősen humanitárius folyosókat kell biztosítani és a teljes lakosság segítségére sietni.

Testvéreim, már sokan meghaltak. Kérlek benneteket, ne ontsunk több ártatlan vért sem a Szentföldön, sem Ukrajnában, sem máshol!”

Ferenc pápa mindenkit imára buzdított, és külön kérte, hogy csatlakozzunk a jeruzsálemi pátriárka által meghirdetett ima- és böjtnaphoz.

„Az ima az a szelíd és szent erő, amely szembeszáll a gyűlölet, a terrorizmus és a háború ördögi erejével.

Arra kérek minden hívőt, hogy a következő kedden, október 17-én szentelje a napját az imának és a böjtnek.”

A pápa egy szörnyű évfordulóra hívta fel a figyelmet: a római zsidó közösség holnap a náci deportálások 80. évfordulójára emlékezik. Az örmény konfliktus kapcsán pedig elmondta, hogy aggodalma „nem csillapodott”. Hozzátette: „Nézem az ukrán zászlókat: Ne felejtsük el a meggyötört Ukrajnát!”

forrás

2023.október 17. IMA ÉS BÖJT bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva