Egyéb

Betlehemi Békeláng

Csaptunk, a Rákoscsabai 140. Pro Patria Cserkészcsapat elhozta a Központi békelángosztó ünnepségről a XVII. kerületbe is a lángot.http://www.cserkesz140.hu/gallery/img_0184.jpg
Tervezzük, hogy a Rákoscsabai Főplébánia 21-én misék végén osztjuk a lángot, és természetesen az éjféli misére is innen gyújtjuk a gyertyákat.

Amennyiben valaki szeretné otthonába elvinni a Betlehemi Békelángot kérem keresse Markó Gergőt, (06-70-778-2141 m.gergely@cserkesz140.hu) vele megbeszélve átvehető a láng!

Magyar Cserkészszövetség 24. alkalommal osztja szét béke lángját a magyar családok között.
A Békeláng a Fény a sötétben című osztrák televíziós műsor hatására 1986-ban indul útjára. Az élő műsorban egy hölgy hálából lámpást nyújtott át az ajándékozónak. Egy Osztrák cserkészcsapat a kezdeményezést felkarolva indította el a Betlehemi Békeláng hagyományát.
Azóta minden évben a Születés Templomából, a Jézus születésének helyén égő örökmécsesből meggyújtott lángot gyermekek hozzák Európába, elsőként Bécsbe. A Magyar Cserkészszövetség képviselői Bécsben veszik át a lángot, és hozzák el először Budapestre, hogy innen sok-sok magyar családhoz eljusson. Az összetartozást, biztonságot, kölcsönös bizalmat, szeretetet jelképező Békeláng mára azt is jelenti, hogy amint a lángot, a békét is embertől emberig kell továbbítanunk.

 

Köszönettel

Markó Gergely csst.

 

Betlehemi Békeláng bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva