Egyéb

Két advent között

A történelem nem jelentéktelen történések végtelen sorozata, hanem egy irányított mozgás egy nagy esemény felé. Istennek van időrendje, és Betlehem miatt, tudjuk, hogy hol állunk.

A következő nagy esemény a második eljövetel. Egy szempillantás alatt Krisztus személyesen, látható módon, testben fog visszatérni. Jézus mondta: “ismét eljövök” (Jn 14,3). A Zsidókhoz írt levél szerzője pedig ezt írta: „Amikor pedig majd másodszor is megjelenik, akkor már nem a bűnök terhét hordozza, hanem azért jön, hogy az üdvösség teljességét hozza azoknak, akik őt várva-várják” (Zsid 9,28).

Ahogy egyszer már eljött, Krisztus újra el fog jönni. De nem úgy fog eljönni, ahogy annak idején eljött.

Csendben jött el Betlehembe. Dicsőségben és kiáltással fog visszatérni. “Ne csodálkozzatok ezen, mert eljön az idő, amikor minden halott meghallja a sírokban a Fiú hangját” (János 5,28).

Betlehemben az újszülött Jézus szundikált. Visszajövetelekor „amint felhangzik a riadó hangja, a főangyal szava és az Isten harsonája, maga az Úr fog alászállni a mennyből” (1 Tessz 4,16).

Első eljövetelét csak néhány ember vette észre. Azonban a második eljövetelekor „a Föld minden lakosát összegyűjtik trónja elé” (Mt 25,36).

Betlehemben József jászolba helyezte Jézust. Második eljövetelekor elfoglalja trónját: „Az Emberfia vissza fog jönni nagy dicsőségben összes angyalával együtt. Akkor majd leül dicsőséges trónjára” (Mt 25,31).

Most karácsonykor élvezd Jézus első eljövetelének gyümölcseit, miközben várakozással tekintesz második eljövetelére. Két advent között élünk. Az első szolgáljon étvágygerjesztőül a másodikhoz.

„Isten ígérete szerint azonban Új Eget és Új Földet várunk, ahol igazságosság fog uralkodni” (2 Pt 3,13)

 

Max Lucado

Két advent között bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva