Érdekes cikkek

Csernáth Zoltán:Kapcsolat a teremtő Istennel

1. előadás

Célunk,hogy a keresztény hitünk  és életünk megújuljon. Élő legyen a hitünk, legyen kapcsolatunk a Teremtő Istennel. Öröm legyen, ne csupán kötelességteljesítés legyen az ima, templomba járás. Csak a  Szentlélek által érhetjük el ezt az örömet.

Isten közelebb van, mint gondolnánk! Nem távoli, velünk van, bennünk van. Isten kapcsolatba akar lépni velünk,szeret minket. Hasonlít a szerelemhez: “Isten szerelmes belénk”.

Élő kapcsolat: fiú és lány között. Megismerik egymást, megszeretik egymást. Ha távol vannak egymástól, akkor hiányoznak egymásnak. Távollétet öröknek érzik. Vágynak arra, hogy minél többet lehessenek együtt. Minden percben együtt akarnak lenni.

Isten nem távoli!!isten szerelmes az emberbe, minden pillanatban velünk akar lenni. Isten örömet akar nekünk, önmaga életét, boldogságát akarja nekünk adni!! Meg akarja osztani életét velünk.

DE: nekünk is oda kell adni szívünket!!

Önátadás!! Enélkül nem megy!! Ez emberi viszonylatban is így van!

Emberi tulajdonság, hogy oda tudja adni a szívét a másiknak. De ez nem egyszerű!!

Az emberi kapcsolatokban megéljük a bizonytalanságot! Ezért óvatosak vagyunk. Így Istennek se merjük átadni magunkat.

Sok becsapást éltünk át életünkben, ezt átvisszük Istennel kapcsolatunkra.

Sebeket kaptunk, nem bízunk meg a másikban. Ezeknek a sebeknek gyógyulni kell, csak így tudunk Istenben bízni. Ez a bűn és következménye. Ádám és Éva csodálatos önátadásban élt egymással és Istennel is a bűn elkövetése előtt. Nem volt félelem, nem volt takargatnivaló.

A bűn elkövetése után tudatosan bujkálnak Isten elől. Öröm helyett a az önvád, bűnvád, félelem lépett be életükbe!! Nem mernek Isten felé fordulni. Félnek!!!

Isten szeretne a félelmeinktől megszabadítani. Istenre mint atyára tekintünk. Ezért küldte Jézust! Jézus életét adja barátaiért. Ha a keresztre nézünk, akkor látjuk, Isten fia életét adta érted! Tőle nem kell félni.

Jézus a kereszten széttárt karokkal ölel téged. Ennél tisztább szeretet nincsen.

Isten számára a legnagyobb fájdalom, hogy ezt a szeretet visszautasítjuk. Anya a gyermekéért mindent megtesz, de a gyermek megy a maga feje után. Anyának ez fáj.

Isten legnagyobb ajándéka a Szentlélek.

Ima: keressük meg az időt az imára!. Csak így tapasztalhatjuk meg Isten szeretetét.

Az első lépést Isten teszi meg. Elénk siet.

3 nagy akadály van bennünk, hogy ezt érzékeljük:…

 

Első előadás hanganyaga:

Első előadás

 

 

Csernáth Zoltán atya

kapcsolat

 

 

Csernáth Zoltán:Kapcsolat a teremtő Istennel bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva