Gyermekeknek

Farsang 2014

 Noé és a farsang

Kicsit furcsa ez így együtt. Noé és a farsang?! Vajon mi közük van egymáshoz? Igenis sok! Ugyanis Noé történetének örökségét láthattuk megelevenedni 2014. február 23-án délután a farsangon a Református Közösségi Házban. Vajon milyen örökség lehet az, amely még ma, a XXI. században is fontos?

De előbb lássuk, mi is történt pontosan: A szebbnél szebb állatoknak öltözött gyerekek szüleikkel együtt délután 3 óra körül érkeztek a Református Közösségi Házba, református és katolikus hittanosok. A két gyülekezet hitoktatói úgy érezték, hogy ökumené nem csupán januárban van. A programot közös éneklés nyitotta, majd a két szervező Dudásné Fekete Imeldától és Séra Erzsébettől már megszokott játék következett: a két csoportra osztott, vegyes életkorú gyerekeknek Noé történetét kellett feleleveníteni. Először is a történethez szükséges kellékeket kellett elkészíteni. Mi kell Noé bárkájának elmeséléséhez? Először is egy bárka. S mivel mindenki abból építkezett, amije volt, dobozokból és anyagokból készítettek a gyerekek bárkát. (Hogy sikerült? Kattints a lap aljára, és magad is megnézheted. De, hogy ne legyen ennyire egyszerű a digitális kor bennszülöttei számára a feladat, a történetet story cube kockákkal nehezítve el is kellett mesélni egymásnak. Az egyik, a Bárka csapat a történet elejét, a másik, a Szivárvány csapat a történet második felét játszotta el.  A fárasztó munka után mindenki végig kóstolhatta a saját maga, és a mások által készített házi sütiket, s üdítővel öblíthette le a finom ízeket, hogy utána újra-, újra-, és újrakezdhesse a kóstolást egészen addig, amíg minden el nem fogy…

Az ideális testsúly elérését egy kis tánccal, s egy kis akadályversennyel segítették elő a szervezők, s a program zárásaképpen pedig a gyerekek számára elengedhetetlen ajándékozás tette feledhetetlenné a délutánt.

Külön köszönet a farsang megrendezéséért a szervezőknek, valamint Református Közösségnek, aki rendelkezésre bocsátotta a Közösségi Házat! Köszönet a nyitottságukért, önzetlenségükért és türelmükért, mellyel kézzelfoghatóvá tették Noé bárkájának üzenetét: összefogással és hittel minden elérhető!

farssang 2014

A képek erre e linkre kattintva megtekinthetők

Fiatalok farsangja Rákoshegyen volt. Köszönet a hegyi fiatoknak a szervezésért!!

képek a fiatalokról

Farsang 2014 bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva