Aktuális események

Himnusszal várjuk Ferenc pápát Magyarországra

Elkészült Ferenc pápa magyarországi apostoli látogatásának hivatalos dala – értesítette a Magyar Kurír szerkesztőségét az MKPK Sajtóosztálya. Húsvét nyolcadában, amely a megváltás örömhíréről szól, szeretettel osztjuk meg a jó hírt, mely többszörösen összecseng az apostoli látogatás mottójával: Krisztus a jövőnk!

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Titkárságának Sajtóosztálya örömmel tájékoztatja arról a szerkesztőségeket, hogy a Camino – Krisztus, a jövőnk címmel megszületett a pápalátogatás hivatalos dala.

Vizy Márton és Tóth Dávid Ágoston musicaldalát, a Caminót, a pápalátogatás eseményére Dolhai Attila, Szőcs Renáta, Szandi, Nagy Bogi, Dánielfy Gergő és Vizy Márton dolgozta fel – új, szimfonikus zenei köntösben.

A dal, amely a kitartásról és a sötétség felett aratott győzelemről szól, olyan történelmi pillanatban csendül fel, amikor Ferenc pápa minden jóakaratú embert a béke előmozdítására szólított fel.

Ehhez a felhíváshoz csatlakoztak a magyar alkotók és sztárok e dallal.

Camino című dal a Loyolai Szent Ignác életét bemutató musical egyik húzódala, amely a jezsuita rend alapítója, Loyolai Szent Ignác veszélyes zarándokútját ábrázolja. Szimbolikusan mindannyian ezt a zarándokutat járjuk egész életünkben.

A dal bemutatója 2023. április 29-én lesz, a Papp László Sportarénában, Ferenc pápa megérkezése előtt.

Vizy Márton (Fotó: Lambert Attila)

Fellépnek: Dolhai Attila, Szandi, Nagy Bogi, Szőcs Reni, Dánielfy Gergő és dal zeneszerzője, Vizy Márton, a Forráspont Band, valamint a 4 Akkord Show Kórus tagjai.

További információ az Ignác, a Lelkek lovagja című musicalről: A Covid időszakban, 2021-ben a miskolci Jezsu Gimnázium nagyot álmodott.

A jezsuita rend megalapítójának, Loyolai Szent Ignác életének musical formában akartak emléket állítani. Az Én, József Attila című musical (Madách Színház) szerzőpárosát, Vizy Mártont és Tóth Dávid Ágostont bízták meg egy kétfelvonásos egész estés musical megalkotásával. A darab színrevitelében több mint 120 diák volt a színpadon, 59 főbb szereplő mellett 90 tagú kórus is énekelt. A miskolci iskolások kétszer, telt házzal hódították meg Magyarország legnagyobb teátrumát, az Erkel színházat 2022 nyarán.

Budapest, 2023. április 11.

MKPK Titkársága Sajtóosztály

Himnusszal várjuk Ferenc pápát Magyarországra bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva