Egyéb

Könyvajánló: Vukovári Panna: Böjt plusz

Ez a nagyböjt más lesz, mint a többi!… – ígérgetjük magunknak hamvazószerdán, de sajnos gyakran kelletlenül állapítjuk meg húsvétkor: „Ez a böjt sem sikerült”.
Jó hírem van! Ez a böjt valóban más lesz, mint a többi!
Hogy miért? Mert eddig „böjt mínuszban” gondolkodtál. Idén azonban eljött a „böjt plusz” ideje.
Böjt mínusz? Az meg mi a szösz? Nos, az a szösz, amit hiába akarsz lesöpörni a ruhádról, mindig ott marad, és idegesít. A rosszul sikerült nagyböjti időszak bizony az a szösz, ami miatt szégyenkezel. Olyan ez, mint az a sok kudarcba fulladt fogyókúra, feleslegesen kifizetett edzőtermi bérlet: valami, ami miatt a tükörbe nézve utálod magad.
De vajon a Mennyei Atyád is így néz rád? Kötve hiszem. Az Ő szeretete örök, bizakodó, lelkesítő és feltételek nélküli. A nagyböjti időszaknak nem lenne szabad heves önutálattal végződnie, ha a Teremtő Atya annyira szeretett minket, hogy egyszülött Fiát adta értünk, hogy kereszthalála és feltámadása árán megváltson minket a bűneinktől, önutálatunktól és félresikerült elhatározásaink szégyenétől.
Szóval itt van a „böjt plusz” időszaka!

Hogy miért plusz?
– Mert Isten nem akarja, hogy egyedül vergődj végig az életedben bármit is: az új képlet ezentúl legyen
TE + TEREMTŐ
– Mert a siker kulcsa az, ha odateszed magad: te vagy a „hozzáadott érték” a lemondásaid, jócselekedeteid mögött:
TE + TETTEK
– Mert a böjtölés lényege nem egy önsanyargató szuperprodukció bemutatása, hanem az, hogy adj valamit magadból a világnak:
TE + TÖBBIEK

Eddig talán nem szeretted a nagyböjtöt. Sokan vagyunk ezzel így: bezzeg az advent! Ott csengettyűk, bejgliillat, angyalhaj, és a karácsonyi nagy ajándékozás izgatottsága megporcukrozza a várakozás időszakát. Ám a húsvéttal más a helyzet. A nem keresztény világ, mely körülvesz minket, sajnos nem teszi meg azt a szívességet, hogy hangulatos díszletekkel dobja fel a böjti időszakot, sőt, valójában a húsvéti örömmel sem nagyon tud mit kezdeni. Hiszen egy kisded születésének öröme a nem keresztények számára is értelmezhető, ám a kínhalál és a feltámadás olyan misztérium, amelynek örömét nekünk, keresztényeknek kell átsugároznunk a nagyvilágba. És bizony, ezt az örömöt nem lehet savanyú arccal hirdetni, átcsörtetve másokon, ítélkezve magunk és mások felett.
Itt az idő, hogy a lemondás sanyarúsága helyett az odaadás örömére koncentráljunk! Hogy meglássuk, milyen lehetőség rejlik abban, ha letisztogatjuk az életünk egy-egy kis pókhálós zugát, s helyet adunk önmagunkban a Fénynek. Ez a PLUSZ, ami életünk mínuszait és gyászait húsvéti ünnepre fordítja.
Készen állsz? Akkor mielőbb szerezd be Könyvesboltunkban Vukovári Panna: BÖJT + című nagyböjti naplót, amivel a nagyböjti várakozás izgalmas lelki utazássá válhat! Mindennap találsz benne egy kihívást, olyan plusz feladatot, amely különlegessé teszi számodra az idei nagyböjti időszakot.

580 Ft

Forrás: Szent Gellért Kiadó

Könyvajánló: Vukovári Panna: Böjt plusz bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva