Aktuális események

Önkéntes beteglátogatói képzés

2010 őszétől kezdődően a beteglátogató önkéntesek számára a képzéseket a Budapesti Katolikus Kórházlelkészség szervezésében, az Országos Onkológiai Intézetben tartják évente két alkalommal, februári és októberi kezdéssel. A Kórházlelkészség keretében jelenleg összesen 136 önkéntes beteglátogató végez szolgálatot Budapest összes 35 felnőtt fekvőbetegeket ellátó, nem felekezeti kórházából 29-ben.

A Kórházlelkészség egyik feladata, hogy segítse a plébániák kórházi lelkipásztori szolgálatát. Közös cél, hogy Budapest minden kórházában és idősotthonában legyen rendszerességgel bejáró katolikus pap, aki az Úr Jézus irgalmas szeretetével van jelen, meglátogatja a betegeket és megerősíti az Ő szentségeivel.

Annak érdekében, hogy a papok célirányosan el tudjanak jutni azokhoz a betegekhez, akik igénylik a lelkipásztorral való találkozást, önkéntes beteglátogatóra van szükség, akik végigjárják a kórház kórtermeit, illetve az idősotthonkat, meghallgatják a betegeket és időseket, beszélgetnek velük, és felajánlják számukra a lelkipásztori szolgálat lehetőségét.

2012. Február 11-től, szombattól folytatódik az önkéntes beteglátogatói képzés a Budapesti Katolikus Kórházlelkészség szervezésében. Szeretettel várják az érdeklődők jelentkezését. A képzéssel kapcsolatos információt kérni, és a képzésre jelentkezni a Budapest Katolikus Kórházlelkészségen lehet:

(Országos Onkológiai Intézetben)
1122 Ráth György utca 7-9. 16. ép. I. em.
Tel: 061-224-8640
Kórházlelkész: Janig Péter atya
e-mail: korlelk@gmail.com

Önkéntes beteglátogatói képzés bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva