Érdekes cikkek,  Gyermekeknek

Pápai Missziós Művek Rákoscsabán

Új közösség a Plébánián! Gyere, és csatlakozz Te is!

 

A Pápai Missziós Művek ma még kevesek által ismert név. A neve alapján első hallásra sokan hazai, pápai székhelyű nagyvállalatnak vélik.Pápai Missziós muvek

Pedig nem az.

Már 1926-ban is jelen volt Magyarországon, a kommunizmus évei alatt-mint annyi mindent- ezt is betiltották, majd 1995-ben indult útjára újra. Azóta pedig töretlenül, igen nagy lendülettel fejlődik! Ennek a lendületnek köszönhetően jutott el hozzánk is ez a kezdeményezés a rákoscsabai Főplébánia hittantermébe január 18.-án, szombat délután.Indiai származású Sebastian atya magyarázta el:

Hogy mi is a Pápai Missziós Művek?

Az élet minden területét felölelő, támogató és befogadó közösségeikkel, rászorulókat segítő misszió. A világ minden táján segítik a rászorulókat éljenek bár Kenyában, Indiában, vagy épp „csak”az ország másik felén. Ennek a nagyszerű kezdeményezésnek eredményeképpen vittek már adományokat a vörösiszap ömlés helyszíneire, segítettek iskolát építeni Indiában, vagy éppen kápolnát és közösségi házat egy kárpátaljai cigánytelepen.

A Pápai Missziós Műveknek négy nagyobb egysége van:Rózsafüzér

  • Szent Gyermekség Műve,
  • Szent Péter Apostol Műve,
  • Hitterjesztés Műve,
  • Missziós Unió Műve.

Közösségünk tagjai, Tóth Kata hitoktató vezetésével a Szent Gyermekség Művek lelkes és bátor missziós gyermekcsoportjaiba várja azoknak a családoknak a 6-14 év közötti gyermekeit, akik úgy érzik, hogy nyitottak a világ problémái iránt, s a maguk módján készek tenni azok megoldásáért. Akik, a Szent Gyermekség Művének jelmondatával élve- „Egy kis imával és kis áldozattal” segíteni szeretnének a valamiben hiányt szenvedő gyermektársuknak határon innen és túl.

A Pápai Missziós Művek, s azon belül a Szent Gyermekség Művek nem pusztán egy adományozó szervezet! Segít a tagoknak nyitott szívvel és lélekkel élni, támogatva a keresztény szolidaritás iránti elköteleződést a gyermekekben és Szüleikben egyaránt. A missziós gyerekek saját kis csoportjukban saját programtervük szerint rendszeresen találkoznak, imádkoznak, s gyűjtik saját lemondásaikból származó adományaikat.

A Szent Gyermekség Művek 2013-2014-es nagyprojektje keretében az idén azért imádkoznak és tesznek apró áldozatokat a kis misszionáriusok, hogy minden, Kenyában, Isiolo egyházmegyében élő kisgyermek járhasson a St. Charles Lwanga iskolába, ahol a tanulás mellett ételt is kapjanak.

Nyugat-Afrikában, ahol Kenya fekszik, az étel kincs, de sajnos nem jut belőle mindenkinek!Pápai logó

Ezen szeretne az idén változtatni a Szent Gyermekség Művek azzal, hogy egy éven át (2013 adventjétől 2014 adventjéig) gyűjti, s eljuttatja az adományokat a Steve atya vezette St. Charles Lwanga iskolába. A kenyai projekt keretében a Misszió 1 millió forintot szeretne adományozni.

Hogy ebből ott hány gyermek lakik jól? Körülbelül 100.000.

Sok? Igen, az. Főleg, ha figyelembe vesszük, hogy egy gyermek ebédje ott, mindössze 10.- forintba kerül!

Gondoljunk csak bele! Hány gyermek lakna jól Kenyában, egy túró rudi árából? Vajon észrevennénk, ha hetente egyszer nem tennénk a kosarunkba a boltban? Hiányozna? Azt hiszem a válasz mindannyiunk számára egyértelmű: nem, nem vennénk észre, ha hetente egy túró rudival kevesebb kerülne az asztalra, sőt, nem is biztos, hogy hiányozna. Ezzel szemben Kenyában mit jelent? Életet, lehetőséget, boldogságot.

Vajon mi Szülők és gyermekeink tudnánk segíteni, hogy imáinkkal és adományainkkal Steve atya „gyermekei” boldogabbak legyenek?

Ha úgy érzed igen, gyere, és gyermekeiddel csatlakozz a Szent Gyermekség Művek misszionáriusaihoz! Jelentkezésedhez vedd fel a kapcsolatot Tóth Katával vagy Dudásné Fekete Imeldával!

tothkata.rita@gmail.com vagy fekete.imelda@gmail.com

 

Pápai Missziós Művek

kép

Pápai Missziós Művek Rákoscsabán bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva