Érdekes cikkek

Születésnapi köszöntő- honlapunk egy éves

2011. májusában merült fel az ötlet, hogy bizony szükségünk lenne egy plébániai honlapra, ahol a hirdetéseket, információkat tudjuk megmutatni, és ne csak egyesek emberek – akik a levelezőlistán rajta vannak – kapjanak híreket. Ahogy az lenni szokott, a gondolat megfogant, majd szép lassan fejlődött. Őszre már nagyon megindult a fejlődés, míg végül fél év múltán 2011. december 23-án a honlapunk megszületett!

Emlékszünk, épp a pásztorjáték végén kaptuk az SMS-t, hogy sikerült, immáron kikerült a világhálóra a honlapunk, amelyen bemutatkozunk, fontos dolgainkat, tudásunkat, örömünket megosztjuk. Izgalommal teli munka kezdődött számunkra: elkezdtük feltölteni a honlapot mindennel, amit fontosnak tartottunk. Feltettük a templomi bemutatkozást, a hittanórákat, közösségeinket, és magunk is elcsodálkoztunk, hogy mennyi minden érték van a plébániánkon. Lett tudástár, ahova lelkesen gyűjtöttük hitünk alaptudományát, vezettük a plébániai anyakönyvet. Folyamatosan kapjuk a napi evangéliumot és elmélkedést, és gondoltunk a könnyedebb órákra is, amikor gyerekeknek játékokat, pályázatokat hirdettünk, vagy a felnőtteknek tudtunk nézni- olvasni- sütnivalót ajánlani. Itt osztottuk meg a pásztorjátékról illetve az elsőáldozásról készült videóinkat. Nyári élményeket rögzítő fotók is bekerültek a fotóalbumba.Később a bejegyzések között megjelentek az egyházi ünnepekkel kapcsolatos ismertetőink is. Mindezen komoly munkákért itt szeretnék köszönetet mondani aktív munkatársainknak. Aki idáig eljutott, küldjön egy e-mailt a rakoscsabanet@ gmail .com-ra. Az első három ajándékban részesül.

Visszatekintve az elmúlt évre, az ember számadást is tesz, ez történt velünk is. Statisztikákat nézve látjuk, hogy az év folyamán havonta 2-3000 megkeresést kaptunk, ami a nyári hónapokban leesett 1000-1500-ra (helyes, hogy nyáron nem a gép előtt ülnek az emberek!), és meglepve tapasztaltuk, hogy nemcsak Rákoscsabán ismernek, hanem Magyarországról, Erdélyből, USA-ból is ránk találtak. Egy év alatt 28 000-szer kattintottak honlapunkra és közel 50 000 cikket nyitottak meg. Ez az érdeklődés is megmutatta számunkra, hogy igen jó irányba indultunk, az internetes világban is van igény arra, hogy megjelenjenek gondolataink, értékeink, és így, a neten keresztül a világban hirdessük Krisztus igéjét, szeretetét, evangéliumát.

Kérés Olvasóinkhoz!

http://4szoba.hu/upload/images/photos/000/017/007/fb_torta.jpeg?1306325435

“Igen,a világ fiai a maguk módján okosabbak a világosság fiainál.” Lk 16,8

Legyünk okosak, mint a világ fiai!  Ők tudják, hogy a honlapjuk a Google rendszerben hogyan kerül a kereső listában minél előrébb: like-olással Facebookra , e-mailban továbbadják a cikket, üzenőfalat, hozzászólásokat használják . Ez mind növelik a Google-rendszerben előre jutást!

Ez nem öncélú érdek, hanem, hogy egy  keresztény  értékeket nyújtó honlap jusson előrébb és talán egy nem hívő erre bukkan rá internetes keresgélése közben. Minél előrébb vagyunk, annál nagyobb eséllyel jut el hozzánk. Ez ma  a misszió egy formája.

 

Nézzétek, úgy küldelek titeket, mint bárányokat a farkasok közé! Legyetek tehát okosak, mint a kígyók, és egyszerűek, mint a galambok!Mt 10,16

 

Kedves Látogatók!

Ezúton köszönjük, hogy rendszeresen olvassa a honlapot. Reméljük, hogy a jövőben még több és jobb tartalmakat tudunk  megosztani a honlapon, és így közösen fejlődünk Hitünkben, Reményünkben és Szeretetünkben!

                                                       rakoscsaba.plebania.hu szerkesztői                                                                                                                                          

Ha pedig még idáig is eljutott, akkor egy kis játékra invitáljuk. Válaszoljon az alábbi kérdésekre és a jutalma nem marad el:

  1. Hány imacsoport van a plébániánkon?
  2. Hány elsőáldozó volt 2012-ben?
  3. Mi a legnagyobb eltérés a templomunk jelenlegi állapota és a honlapon lévő gömbpanorámás bemutató között? (plusz 1 pont: ki szerepel az egyik gömbpanorámás felvételen?)
  4. Hányféle változatban található meg a „Miatyánk” imánk a honlapon?
  5. Mennyi gyermekimádságot tettünk fel a honlapra (3 csoportban összesen)?
  6. Hány egyházi dokumentumra lehet továbblépni a honlapról?
  7. És végül: Mennyi netes játékot gyűjtöttünk a gyerekeknek (és játékos felnőtteknek)?

+1: Mi is a jutalom?

1.születésnapi torta

Facebook torta

Születésnapi köszöntő- honlapunk egy éves bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva