Aktuális események

———- ADVENTI ELMÉLKEDÉSEK 18.———–

Milyen értékek mozgatnak engemet?

Isten angyala szól Józsefnek: ne félj, vedd az anyát, és gyermekét, menekülj vele Egyiptomba. Szent Józsefnek döntenie kell, választania kell, egyik felől ott van Nazaret, a barátok, ismerősök, másfelől az élet, a Kisjézus, a család. Józsefnek van ereje az élet, a család mellett dönteni, és útra kelni. Háta mögött hagyja a házat, a klienseket, a vállalkozást, mindent, mert számára mindennél fontosabb az élet, a család.

 Egy szép gyűrű eszköz, mely által kifejezheted kedvesed iránti szereteted, az autó, elvisz azokhoz, kiket szeretsz, a ház otthont ad neked és tieidnek. Igazából minden csak eszköz, a cél te vagy, és azok, akikkel megosztod az életed. Az ember lelke halhatatlan, Isten szeretete, bölcsessége, teremtő ereje végtelen, s e végtelen távlatot bebarangolni határtalan idő. Ha alázatos vagy és kíváncsi, lassan világunk és annak alkotója, felfedi titkait. Lépésről-lépésre megismered, előre csak csodálni fogod, majd szeretni kezded Isten alkotásait, s általuk eljutsz ahhoz, kinek vonásai felsejlenek az arcodon.

Ha őszintén keresel, megvilágosodsz, és akkor magától hullanak le a szárnyalásodat a porba visszafogó lim-lomok, az anyagi dolgok, mindaz, mi eszköz, de cél nem lehet soha. Isten nem elveszi az üveggyöngyödet, boldog ölelésben magad veszíted el, mint szerelmes a ruháját, kinek minden ruhadarab a boldog nászban fölösleges dolog.

 Azt hiszem, hogy Szent József mindannyiunknak példaképe lehet. Gondolkozzál el! Vajon számodra mi a legfontosabb, miért szoktál áldozatot hozni? A munkád, hivatásod? Családod, társad ki megosztotta veled az életét? Érték neked a nemzet, a haza? Értékeid koncentrikus belső köreiben ki van, mi van? Családodért, szeretteidért mindent fel tudnál áldozni?

 Forrás: Reménnyel jövőt mindenkinek!
———- ADVENTI ELMÉLKEDÉSEK 18.———– bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva