Aktuális események

———- ADVENTI ELMÉLKEDÉSEK 21.———–

AZ ANYAGIAKHOZ VALÓ VISZONYUNK

A történelem minden sikeres változása, az anyagiakkal való kapcsolatunk átgondolásából fakadt. Nemcsak a Keresztény világnézet nagyjai, hanem Buddha, Konfucius, Lao-ce, Mohamed, mindannyian az anyagi világtól való viszonyuk rendezésével kezdték. Jézus Krisztus világosan megmondja, hogy ne gyűjtsünk e földön kincseket, olyanokat, melyet a rozsda szétmar, s a moly megemészt. Európa védőszentje, Szent Benedek, mindent ott hagyott és a hegyekbe vonult. Szent Ferenc a Szegénység Úrnőjének szolgája lett. A reformátorok puritán visszafogottságának sokat köszönhetnek a protestáns államok.

Anyagi visszafogottság: ha két számmal nagyobb cipőt veszünk, lábunkat a lábbeli leeszi, nem fogunk jobban haladni, boldogabbak lenni. Ha két számmal nagyobb vacsorát fogyasztunk, mint mire szükségünk van, betegek leszünk. De otthonaink kialakításakor, megvásárolt anyagi javaink halmozásával is túlléphetjük a határokat. Sok családot a szükség emészt, de nagyon sok család széthull a betegesen nagy ház, nyaraló, vagy más anyagi javak megteremtésének erőfeszítésekor, s azok fenntartása a te mókus-kereked.

 Úgy gondolom, hogy az elmúlt 15 évben nemzetünk, népünk, itt a Kárpát-medencében hihetetlen értékeket fektetett üresen álló ingatlanokba, fel nem használható anyagi javakba. Ezek az értékek nem hoznak gyümölcsöket, nem szülnek holnapot. Lehúznak, szárnyalásunkat beteges torzsalkodásba süllyesztik. Szép, tiszta lelkünket kicsinyes kapzsisággal, önzőséggel fertőzik. Ezen anyagi javak fenntartása, üzemeltetése sokszor erőnket meghaladó küzdelemre késztet, melyben könnyen egymást is letapossunk. Ha egy betörőt látunk, aki megrövidít, rendőrért kiáltunk. A gonosz lélek indítására, az életerőnk nagyon sokszor fölöslegesen, értelmetlenül elfolyik, olyan célokért, melyek maradandó boldogságot nem adnak, és mi még bután, büszkék is vagyunk „megvalósításainkra”.

Természetes egyszerűség, bölcs visszafogottság mellett, óriási erők szabadulnának fel egy jobb világ teremtéséhez. Nem véletlenül költözött az Isten karácsony éjjelén egy egyszerű barlangba. Ő tudatosan döntött az egyszerű, természetes élet mellett. Nekem is, neked is döntened kell, döntésedben vezessen a lelkiismereted, a teremtett világ iránti őszinte tisztelet, szeretet, vágy az örök boldogság után!

 Forrás: Reménnyel jövőt mindenkinek!
———- ADVENTI ELMÉLKEDÉSEK 21.———– bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva