Érdekes cikkek

Csernáth Zoltán: Jézus, a Megváltó

2.előadás

Isten nagyon szeret minket! Fontos a napi ima – elmélkedés a Bibliáról. Azért, hogy meg tudjunk bízni Istenben. Ehhez kell, hogy ismerjük az ő jóságát! Oda kell figyelni a napi imára, Isten szeretetét megköszönni, hogy Ő mennyire szeret minket.

Mégsem tudunk felhőtlen kapcsolatot kialakítani Istennel.

Oka a félelem, bizonytalanság. Bűnök, mulasztások terhelnek minket, nem merünk közeledni Istenhez. Nem elég felismerni Isten szeretetét! A Szentlélek által törekedni kell az egyre teljesebb életre. – szívünket átadni Istennek. Jézus kegyelme nélkül nem tudunk élni ragyogó életet. Nélküle  elveszünk! A bűn értelmünket elhomályosítja, akaratunkat meggyengíti. Az édenkertben harmónia volt Istennel, embertárssal, saját magunkkal. Az első bűn következtében fellépett a félelem, bűntudat, önvád. Az első bűn következménye az áteredő bűn. Félünk Istentől, embertársainktól. Bizalmatlanok vagyunk feléjük. Az első bűntett nem tűnik olyan nagynak: ettek a jó és rossz tudásának fájáról, ami a kert közepén állt. Kert közepe: életünk középpontjába kerül a gőg! A bűn elhatalmasodott: Káin, özönvíz… . Az emberi történelem: mennyi bűn, borzalom, gonoszság… .

Kell a segítség!! Kell a rendőrség, katonaság, kórház… . DE akkor sem tudunk megálljt parancsolni!. A gonoszság nem megállítható! Az embernél erősebb hatalom áll mögötte! A bűn mögött a Sátán hatalma áll. Sokkal erősebb az embernél. Az ősbűntől kezdve Isten szíve megszakad értünk. Azért küldi Fiát személyes megváltónak. lehetőségünk van a bűntől, a Sátántól megszabadulnunk. Jézus nem csak a világ megváltója, hanem az én személyes megváltóm is!Engem is megszabadít!…

 

2.előadás anyaga:

2. előadás

 

Csernáth Zoltán atya

Jézus a Megváltó

 

 

Csernáth Zoltán: Jézus, a Megváltó bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva