Aktuális események

Programok a Házasság Hetében 2023

Az idei mottó: SZERETETBE KAPASZKODVA!

Központi programok:
https://hazassaghete.hu/kozponti-programok/

Február 19., vasárnap, 18 óra: Záró szentmise a Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templomban.
A szentmisét bemutatja és homíliát mond Marton Zsolt váci megyéspüspök (V. ker., Március 15. tér 2.)

A szentmisét az EWTN Katolikus Televízió és a Mária Rádió élőben közvetíti.

További programok a Házasság Hetében

Bízd Rá Magad Szolgálat a tavalyi évben megszervezett, nagysikerű országos párkapcsolat-gazdagító játéka után, ismét kreatív és humoros kihívásokban való részvételre bátorítja a párokat, hogy tudatosabban élhessünk együtt, egymással, egymásért…

A feladatok végig vezetik a játékosokat azokon a változásokon, amelyeket a nagy, lobogó, elvakító szerelem időszaka után következnek a közös életükben. Hol találják meg mindvégig az összetalálkozáskor felizzó szikrát? A játék folyamatos tanulásra és a kapcsolatépítő munkára ösztönzi a résztvevőket.

A játékban azok a 18. életévüket betöltő, magyarországi lakcímmel rendelkező párok vehetnek részt, akik 2023. február 19-ig regisztrálnak A Bízd Rá Magad portálon. 

A játék 1 hónapos időtartama alatt négy feladatsoron át „utazik” a pár, amelyek minden hét vasárnapján kerülnek kihirdetésre a regisztrált felhasználók részére e-mailben, zárt Facebook-csoportban és a bizdramagad.hu felületén.

A tavalyi évhez hasonlóan a kapcsolatotok elmélyítésén, egymás újrafelfedezésének élményén túl, rengeteg nyereménnyel is gazdagodhatnak a játékos kedvű párok. Továbbá meghívást kapnak a játék online záróeseményére, ahol egy meglepetés vendég köszönti majd a játékosokat.

Részletek és regisztráció:
https://bizdramagad.hu/cikk/elmenyter-ahol-egyutt-jatszunk-2023

A játékot az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Bízd Rá Magad Szolgálata, valamint a bizdramagad.hu portál párkapcsolati témáihoz kapcsolódó, felkért szervezetek a Házas Hétvége, a CsaládKözPont, a KétIgen Alapítvány és a Veszprémi Főegyházmegye Családpasztorációs Irodája közösen szervezi.

2023.02.19-ÉN 16 ÓRÁTÓL, „A BOLDOGÍTÓ 3 IGEN – BOLDOGAN ÉLNEK, MÍG MEG NEM HALNAK…HOGYAN LESZ A MESÉBŐL VALÓSÁG?” címmel két izgalmas és mélyreható kerekasztal-beszélgetésnek is részesei lehetünk

a D50 Kulturális Központban, illetve élőben online is követhetjük az eseményt a Bízd Rá Magad Facebook oldalán.

A pódiumbeszélgetés Budapesten, a D50 Kulturális Központban 2023. február 19-én 16.00 órakor Erdő Péter bíboros, prímás köszöntőjével kezdődik. Ezt követően Papp Miklós, görögkatolikus pap, morálteológus, három lánygyermek édesapja segíti az érdeklődőket abban, hogyan érdemes megoldó kulcsot keresni a boldog házasság, mint sokismeretlenes egyenlet megoldásához.

Majd két, nagycsaládos házaspár örömmel, bánattal, kihívásokkal teli házasságának mérföldköveit ismerhetjük meg. Az újságíró házaspár Krúdy Zsófia és Tamás megrendítő őszinteséggel beszélnek saját és kapcsolataik hibáiról, arról, hogyan alakult át életük azután, hogy összetalálkoztak, megsebezték egymást. Majd hogyan találtak ismét egymásra, oldották fel az egymással szemben érzett bizalmatlanságot, miként tanulnak, gyógyulnak együtt évtizedek óta hat gyermekükkel.

Dabóczi Vera és Kálmán házasságának története egy fiatalkori összetalálkozás filmszerű aha-élményével kezdődött.
Hogyan működik egy hétgyermekes nagycsalád úgy, hogy közben életben tartják azt a bizonyos szikrát? Miért mond le valaki a színpadról a házasságért cserébe? Milyen módon egyeztethető össze a vállalati csúcsvezetői karrier a férj, az apa, a közösségépítő, segítő szerepekkel?

Rengeteg izgalmas kérdés, amelyről a rendezvény moderátora, Zsuffa Tünde író beszélget majd a házaspárokkal

Részletek és regisztráció:
https://bizdramagad.hu/cikk/a-boldogito-3-igen

Könyvbemutató – Útikalauz Szerelmeseknek

https://www.magyarkurir.hu/hazai/utikalauz-szerelmeseknek-konyvbemutato-es-eloadas-hazassag-heten

Helyszín: Párbeszéd Háza (1085 Budapest Horánszky u. 20.)Időpont: 2023. február 18. 16 óra

Jelentkezési felület:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSewXH6VJOgN-uajnhE6izLT5hpk8FGxAYM_O_8VcfeN2peBJg/viewform

Programok a Házasság Hetében 2023 bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva